Dit is waarom we op vakantie gaan: kinderen in het zwembad, jij zielsgelukkig met je boek in de hangmat. De Kek Mama-redactie tips haar favorieten.

1. Nicci gaat mee naar Frankrijk

Mariettë, chef redactie en moeder van Casper (2) en Nora (6 maanden).
"De nieuwe Nicci French: Als het zaterdag wordt. Ik was altijd al fan, maar de laatste thrillers vond ik minder dan de eersten. Tot Nicci Gerrard en Sean French begonnen met de Frieda Klein-serie en alles beter werd. Het nieuwe deel is net uit - ik bewaar 'm voor Frankrijk. Kan ik me echt op verheugen."

2. De cavia reist mee naar Andalusië

Maureen (33), beeldredacteur en moeder van Bo (2,5).
"Ligt al weken op mijn nachtkastje: De verwarde cavia van Paulien Cornelisse. Lekker droog verhaal met een hoog 'debiteuren crediteuren' gehalte. Tot nu toe heb ik nog geen tijd gehad om hem te lezen, maar hij gaat zeker mee naar Andalusië. Glas wijn erbij en mijn vakantie kan niet meer stuk."

3. Ventoux in één ruk

Malou, marketingmanager en moeder van Juliana (16), Lousewies (14) en Claas (11).
"Vorig jaar heb ik Ventoux gelezen. Fijn boek over vijf vrienden die naar Frankrijk gaan, dertig jaar nadat hun goede vriend op dezelfde plek verongelukte. Heel indrukwekkend. De kinderen zaten de hele dag in het zwembad, man had zijn eigen boek - iedereen onder de pannen. Kon ik mijn boek mooi in één ruk uitlezen."

4. Sara leest over de liefde

Sara (42), hoofdredacteur en moeder van Ko (6) en Toon (1).
"De mannen van Raan van Martine de Jong. Hoe moe ik ook was, dit boek wilde ik niet wegleggen. Echt een pageturner over de kronkels van de liefde. Geestig en slim en mooi geschreven."

5. Shopaholic in Thailand

Michelle (26), marketeer en tante van Gilles (1) en Colette (1 maand).
"Ik ben al drie jaar niet op vakantie geweest, maar eind dit jaar staat een trip naar Thailand op de planning. En laat Sophie Kinsella nou net twee gloednieuwe Shopaholic-boeken hebben geschreven. Maar eerst ga ik mijn geheugen opfrissen door de eerdere titels opnieuw te lezen. Heb er nu al zin in."
 

BN'er-moeders op Instagram

Van groupies, een onesie tot Valentijnsdag met voetbal: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Goeiemorgen...


 

Lief


 

Prachtige foto


 

Samen de wereld ontdekken


 

Jubileum


 

Op standje lam dan maar...


 

Maandag onesiedag


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

oude-versleten-bank-koesteren

Lauren Eberspacher belooft haar partner dat ze ooit die mooie witte bank uit de woonmagazines zullen kopen. Maar zolang er nog kinderen door het huis springen, kunnen ze hier alleen van dromen.

Op Facebook schrijft ze een ode aan de witte bank (én aan haar oude, versleten exemplaar).

 

Sapvlekken

'Lieve man', zo begint Lauren haar bericht. 'Je weet wel, die witte bank uit dat woonmagazine, ooit gaan we hiervoor sparen en kopen we er een. En hij zal schoon zijn. Niet vies van de sapvlekken, appelschillen en melk. Oh, en wanneer er mensen op bezoek komen, hoeven we niet al het speelgoed eraf te gooien: geen barbiearmpjes die in onze rug porren. We gaan gewoon met z'n allen zitten en genieten van het comfort van onze witte bank.'

 

Lees ook
Moet je zien: man stuurt z'n vrouw 'uitdagende' foto's terwijl hij schoonmaakt >

 

'Prachtige stof'

De moeder vervolgt: 'Op een dag voelen we aan de prachtige stof waar we jarenlang van hebben gedroomd en voor hebben gespaard. En dan zullen we de vlekken missen, want geen vlekken betekent dat onze kinderen niet zo klein meer zijn. De armleuningen zijn stevig en de kussens lekker donzig. Ik weet zeker dat het zo comfortabel zal zijn als we dachten, maar toch zullen we terugdenken aan de momenten dat onze kinderen van onze bank afsprongen, deden alsof ze superhelden waren of 'op avontuur' gingen. Ik denk dat we op die dag onze versleten bank missen.'

 

'De mooiste jaren van ons leven'

Daarom wil Laura haar oude bank koesteren, nu het nog kan. 'Laten we de vlekken blijven schrobben en de dekens blijven gebruiken. Laten we blijven knuffelen met onze kinderen en kijken hoe ze op avontuur gaan in onze woonkamer. Omdat de jaren die we met deze versleten bank hebben, ongetwijfeld de meest kostbare, vermoeiende en mooiste jaren van ons leven zullen zijn.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >