5x de favoriete zomerboeken van de redactie

29.07.2016 19:03

Dit is waarom we op vakantie gaan: kinderen in het zwembad, jij zielsgelukkig met je boek in de hangmat. De Kek Mama-redactie tips haar favorieten.

1. Nicci gaat mee naar Frankrijk

Mariettë, chef redactie en moeder van Casper (2) en Nora (6 maanden).
“De nieuwe Nicci French: Als het zaterdag wordt. Ik was altijd al fan, maar de laatste thrillers vond ik minder dan de eersten. Tot Nicci Gerrard en Sean French begonnen met de Frieda Klein-serie en alles beter werd. Het nieuwe deel is net uit – ik bewaar ‘m voor Frankrijk. Kan ik me echt op verheugen.”

2. De cavia reist mee naar Andalusië

Maureen (33), beeldredacteur en moeder van Bo (2,5).
“Ligt al weken op mijn nachtkastje: De verwarde cavia van Paulien Cornelisse. Lekker droog verhaal met een hoog ‘debiteuren crediteuren’ gehalte. Tot nu toe heb ik nog geen tijd gehad om hem te lezen, maar hij gaat zeker mee naar Andalusië. Glas wijn erbij en mijn vakantie kan niet meer stuk.”

3. Ventoux in één ruk

Malou, marketingmanager en moeder van Juliana (16), Lousewies (14) en Claas (11).
“Vorig jaar heb ik Ventoux gelezen. Fijn boek over vijf vrienden die naar Frankrijk gaan, dertig jaar nadat hun goede vriend op dezelfde plek verongelukte. Heel indrukwekkend. De kinderen zaten de hele dag in het zwembad, man had zijn eigen boek – iedereen onder de pannen. Kon ik mijn boek mooi in één ruk uitlezen.”

4. Sara leest over de liefde

Sara (42), hoofdredacteur en moeder van Ko (6) en Toon (1).
De mannen van Raan van Martine de Jong. Hoe moe ik ook was, dit boek wilde ik niet wegleggen. Echt een pageturner over de kronkels van de liefde. Geestig en slim en mooi geschreven.”

5. Shopaholic in Thailand

Michelle (26), marketeer en tante van Gilles (1) en Colette (1 maand).
“Ik ben al drie jaar niet op vakantie geweest, maar eind dit jaar staat een trip naar Thailand op de planning. En laat Sophie Kinsella nou net twee gloednieuwe Shopaholic-boeken hebben geschreven. Maar eerst ga ik mijn geheugen opfrissen door de eerdere titels opnieuw te lezen. Heb er nu al zin in.”