Dit is waarom we op vakantie gaan: kinderen in het zwembad, jij zielsgelukkig met je boek in de hangmat. De Kek Mama-redactie tips haar favorieten.

1. Nicci gaat mee naar Frankrijk

Mariettë, chef redactie en moeder van Casper (2) en Nora (6 maanden).
"De nieuwe Nicci French: Als het zaterdag wordt. Ik was altijd al fan, maar de laatste thrillers vond ik minder dan de eersten. Tot Nicci Gerrard en Sean French begonnen met de Frieda Klein-serie en alles beter werd. Het nieuwe deel is net uit - ik bewaar 'm voor Frankrijk. Kan ik me echt op verheugen."

2. De cavia reist mee naar Andalusië

Maureen (33), beeldredacteur en moeder van Bo (2,5).
"Ligt al weken op mijn nachtkastje: De verwarde cavia van Paulien Cornelisse. Lekker droog verhaal met een hoog 'debiteuren crediteuren' gehalte. Tot nu toe heb ik nog geen tijd gehad om hem te lezen, maar hij gaat zeker mee naar Andalusië. Glas wijn erbij en mijn vakantie kan niet meer stuk."

3. Ventoux in één ruk

Malou, marketingmanager en moeder van Juliana (16), Lousewies (14) en Claas (11).
"Vorig jaar heb ik Ventoux gelezen. Fijn boek over vijf vrienden die naar Frankrijk gaan, dertig jaar nadat hun goede vriend op dezelfde plek verongelukte. Heel indrukwekkend. De kinderen zaten de hele dag in het zwembad, man had zijn eigen boek - iedereen onder de pannen. Kon ik mijn boek mooi in één ruk uitlezen."

4. Sara leest over de liefde

Sara (42), hoofdredacteur en moeder van Ko (6) en Toon (1).
"De mannen van Raan van Martine de Jong. Hoe moe ik ook was, dit boek wilde ik niet wegleggen. Echt een pageturner over de kronkels van de liefde. Geestig en slim en mooi geschreven."

5. Shopaholic in Thailand

Michelle (26), marketeer en tante van Gilles (1) en Colette (1 maand).
"Ik ben al drie jaar niet op vakantie geweest, maar eind dit jaar staat een trip naar Thailand op de planning. En laat Sophie Kinsella nou net twee gloednieuwe Shopaholic-boeken hebben geschreven. Maar eerst ga ik mijn geheugen opfrissen door de eerdere titels opnieuw te lezen. Heb er nu al zin in."
 

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >