Goede voornemens: in 2017 komt Jorinde ze nu echt eens na. Een paar ervan, dan. Of ten minste eentje. Misschien.

 

1. Kappen met dat bingewatchen op Netflix. Levert me úren tijdswinst op. Die ik dan dus kan besteden aan de kinderen. O, die slapen dan natuurlijk. Een cursus, dan. En opruimen. Vóór twaalf uur naar bed.

2. Of sporten. Ja, ik ga echt sporten. Al is de weekendboodschappen doen met kinderen óók zweten. Net als de dagelijkse race van werk naar school naar vriendjes naar sportclub naar supermarkt, en alles wat daar dan nog omheen hangt aan geregel. Minstens zo effectief als de crosstrainer, nu ik erover nadenk. En een stuk goedkoper.

3. Kan ik dat lijnen mooi laten zitten.

4. Of een boek lezen. Voor volwassenen, welteverstaan.

5. En die 8794 losse foto’s op mijn telefoon eindelijk eens uitzoeken. Er van die leuke digitale albums van laten drukken. Ja, zo komt van dat sporten dus niks terecht.

6. Minder wijn drinken dan. Oók goed voor de lijn.

7. Sparen. Gaat extra hard als ik geen wijn meer drink natuurlijk. Wat weer goed is voor de lijn.

8. En dan eindelijk die verre reis boeken. Alcohol kost niks in Thailand.

9. Een kruidentuin aanleggen én in leven houden. Oogt zo lekker huishoudelijk verantwoord en groen, en scheelt toch op de huishoudpot. Waardoor ik meer spaar. En nóg sneller met z’n drietjes die reis kan maken.

10. Single blijven. Gewoon lekker van mezelf houden. En bovenal van de kinderen natuurlijk. Geen leukere vent dan die twee prachtkerels die ik zelf heb gebouwd. Wie heeft daar eigenlijk nog voornemens bij nodig?

 

Jorinde Benner (39) schrijft voor Kek Mama over alles wat ze tegenkomt in haar leven als moeder van Lucas (11) en Valentijn (9).

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >