10 goede voornemens om komend jaar nu eens wél na te komen

31.12.2016 06:29

Goede voornemens: in 2017 komt Jorinde ze nu echt eens na. Een paar ervan, dan. Of ten minste eentje. Misschien.

 

1. Kappen met dat bingewatchen op Netflix. Levert me úren tijdswinst op. Die ik dan dus kan besteden aan de kinderen. O, die slapen dan natuurlijk. Een cursus, dan. En opruimen. Vóór twaalf uur naar bed.

2. Of sporten. Ja, ik ga echt sporten. Al is de weekendboodschappen doen met kinderen óók zweten. Net als de dagelijkse race van werk naar school naar vriendjes naar sportclub naar supermarkt, en alles wat daar dan nog omheen hangt aan geregel. Minstens zo effectief als de crosstrainer, nu ik erover nadenk. En een stuk goedkoper.

3. Kan ik dat lijnen mooi laten zitten.

4. Of een boek lezen. Voor volwassenen, welteverstaan.

5. En die 8794 losse foto’s op mijn telefoon eindelijk eens uitzoeken. Er van die leuke digitale albums van laten drukken. Ja, zo komt van dat sporten dus niks terecht.

6. Minder wijn drinken dan. Oók goed voor de lijn.

7. Sparen. Gaat extra hard als ik geen wijn meer drink natuurlijk. Wat weer goed is voor de lijn.

8. En dan eindelijk die verre reis boeken. Alcohol kost niks in Thailand.

9. Een kruidentuin aanleggen én in leven houden. Oogt zo lekker huishoudelijk verantwoord en groen, en scheelt toch op de huishoudpot. Waardoor ik meer spaar. En nóg sneller met z’n drietjes die reis kan maken.

10. Single blijven. Gewoon lekker van mezelf houden. En bovenal van de kinderen natuurlijk. Geen leukere vent dan die twee prachtkerels die ik zelf heb gebouwd. Wie heeft daar eigenlijk nog voornemens bij nodig?

 

Jorinde Benner (39) schrijft voor Kek Mama over alles wat ze tegenkomt in haar leven als moeder van Lucas (11) en Valentijn (9).