dieetsmoezen-kinderen-goed-van-pas-komen

Probeer je onder het motto van nieuw jaar new me eindelijk af te rekenen met die laatste kilo's, gooien je kinderen roet in het eten. Jammer hoor. Echt.

1. Afvallen? Ik was het echt van plan hoor, maar ik zat laatst te denken en dacht: dan geef ik toch het slechte voorbeeld aan mijn kinderen. Ik bedoel: niet alles draait om uiterlijk, toch? Een kilootje meer of minder mag niet uitmaken. Straks kweken ze nog een eetprobleem.

 

2. Daarbij: apart koken neemt echt teveel tijd in beslag. Ik moet meer boodschappen doen, gebruik meer pannen (dus meer afwas) en man, de perfecte quinoa koken is toch een soort rocket sience. Die tijd kan ik beter besteden aan een potje Twister met het gezin.

 

3. Wat? M'n kinderen dan maar geen pasta of aardappelen meer voorschotelen? Nee, dat kan ik ze niet aandoen. Trouwens: ze hebben die voedingsstoffen echt nodig. Heb ik gelezen.

 

4. Ook niet onbelangrijk: de oudste wordt volgende maand 5. Eerste keer trakteren op de basisschool. Ja, die zelfgemaakte cakejes moet ik echt eerst proeven, want ik kan het niet maken om vies spul mee te geven. Dan schaamt-ie zich dood voor z'n moeder.

 

5. En kijk, af en toe een glas mierzoete cola heb ik gewoon nodig. Ik ben niet te genieten als ik geen suiker voor handen heb: ik word draaierig, chagrijnig en ik beland in een soort van eh, ja hoe noem je dat: negatieve spiraal. De man krijgt de wind van voren en de kinderen kunnen niets meer goed doen. Zielig joh!

 

Lees ook
Tips van een gewichtscoach: effectief afvallen doe je zo >

 

6. Shakes? Ja aan gezonde shakes zou ik wel kunnen begi... Oh nee, onmogelijk. Ja sorry hoor, maar de jongste vraagt in de ochtend zóveel aandacht en ik móet 'm blijven optillen. En dat terwijl ik het brood voor de oudste klaarmaak én de afwas van de avond ervoor doe. Nee. Als ik dan ook nog met zo'n shake-beker moet gaan hannessen wordt het echt een ramp. 

 

7. Ik moet overigens ook gewoon accepteren dat die stevige benen nu eenmaal in de familie zitten. Ik zie het bij de oudste nu al: allemachtig daar zit me toch een bonk spier in!

 

8. Ik wilde trouwens wel bijna een abonnement op de sportschool nemen. Maar zeg nu zelf: én de boodschappen, én als politieagent achter je dreumes aanrennen én stofzuigen én de was doen? Hoeveel calorieën verbrand je daar niet mee? Ik ga het gelijk even opzoeken.

 

9. Oh, en ik loop drie keer per dag een flink rondje met de hond. We hebben die trouwe viervoeter genomen voor de kinderen: schijnt goed te zijn voor hun sociale ontwikkeling. Maar ja, dat beestje laat zichzelf niet uit hè?

 

10. Herinneringen, daar draait het allemaal om. Koekjes bij de thee als de kinderen thuiskomen. Wie zegt er nou: "Vroeger was het zo gezellig, dan dronken we thee en at mijn moeder een komkommer." Dus ja, alles voor de kinderen, hè.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >