dieetsmoezen-kinderen-goed-van-pas-komen

Probeer je onder het motto van nieuw jaar new me eindelijk af te rekenen met die laatste kilo's, gooien je kinderen roet in het eten. Jammer hoor. Echt.

1. Afvallen? Ik was het echt van plan hoor, maar ik zat laatst te denken en dacht: dan geef ik toch het slechte voorbeeld aan mijn kinderen. Ik bedoel: niet alles draait om uiterlijk, toch? Een kilootje meer of minder mag niet uitmaken. Straks kweken ze nog een eetprobleem.

 

2. Daarbij: apart koken neemt echt teveel tijd in beslag. Ik moet meer boodschappen doen, gebruik meer pannen (dus meer afwas) en man, de perfecte quinoa koken is toch een soort rocket sience. Die tijd kan ik beter besteden aan een potje Twister met het gezin.

 

3. Wat? M'n kinderen dan maar geen pasta of aardappelen meer voorschotelen? Nee, dat kan ik ze niet aandoen. Trouwens: ze hebben die voedingsstoffen echt nodig. Heb ik gelezen.

 

4. Ook niet onbelangrijk: de oudste wordt volgende maand 5. Eerste keer trakteren op de basisschool. Ja, die zelfgemaakte cakejes moet ik echt eerst proeven, want ik kan het niet maken om vies spul mee te geven. Dan schaamt-ie zich dood voor z'n moeder.

 

5. En kijk, af en toe een glas mierzoete cola heb ik gewoon nodig. Ik ben niet te genieten als ik geen suiker voor handen heb: ik word draaierig, chagrijnig en ik beland in een soort van eh, ja hoe noem je dat: negatieve spiraal. De man krijgt de wind van voren en de kinderen kunnen niets meer goed doen. Zielig joh!

 

Lees ook
Tips van een gewichtscoach: effectief afvallen doe je zo >

 

6. Shakes? Ja aan gezonde shakes zou ik wel kunnen begi... Oh nee, onmogelijk. Ja sorry hoor, maar de jongste vraagt in de ochtend zóveel aandacht en ik móet 'm blijven optillen. En dat terwijl ik het brood voor de oudste klaarmaak én de afwas van de avond ervoor doe. Nee. Als ik dan ook nog met zo'n shake-beker moet gaan hannessen wordt het echt een ramp. 

 

7. Ik moet overigens ook gewoon accepteren dat die stevige benen nu eenmaal in de familie zitten. Ik zie het bij de oudste nu al: allemachtig daar zit me toch een bonk spier in!

 

8. Ik wilde trouwens wel bijna een abonnement op de sportschool nemen. Maar zeg nu zelf: én de boodschappen, én als politieagent achter je dreumes aanrennen én stofzuigen én de was doen? Hoeveel calorieën verbrand je daar niet mee? Ik ga het gelijk even opzoeken.

 

9. Oh, en ik loop drie keer per dag een flink rondje met de hond. We hebben die trouwe viervoeter genomen voor de kinderen: schijnt goed te zijn voor hun sociale ontwikkeling. Maar ja, dat beestje laat zichzelf niet uit hè?

 

10. Herinneringen, daar draait het allemaal om. Koekjes bij de thee als de kinderen thuiskomen. Wie zegt er nou: "Vroeger was het zo gezellig, dan dronken we thee en at mijn moeder een komkommer." Dus ja, alles voor de kinderen, hè.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van stedentrips tot klussen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Prachtige foto


Het gouden uurtje meepakken


Wandelen met papa

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trots aan de wandel met papa 💙 #inlove #dadandson #otis @jonkarthaus #perfectsaturday

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Ah, daar is de make up

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oooow ok.... daar is mijn Make Up! #trendsetter #wenkies

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) opLees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 


Aan het klussen

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klussen klussen klussen💪🏻🙌🏻 #familiehuis #verbouwen

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


Nieuw familielid

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Verliefd! 🖤🐾🖤 @luckysmit1

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) op


Genieten in New York

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onwijs aan het genieten in NY! The big 🍏 Samen met m’n lieve zus @jettekevanlexmond

Een bericht gedeeld door Lieke van Lexmond (@liekevanlexmond) op


En softijs in Tokio

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Softijs in Japan is niet gewoon🍦Zoals met alles in dit land masteren ze alles tot in perfectie. De baguette is hier beter dan in Frankrijk, de pizza beter in Italië en de vis bij de supermarkt verser dan bij onze viswinkel. Dit ijsje is van rauwe melk gemaakt maar ze hebben ook smaken zoals cheesecake. De smaak en structuur is off the ying yang. Ik heb hier softijs gegeten met 35% vet wat het zou moeten classificeren als slagroom. Het soms bijna stressvol hoeveel goed eten er is. Je kan nooit alles eten🤦🏻‍♀️ Maar ik zal proberen zoveel mogelijk te eten en te laten zien aan je. Binnenkort op @24kitchen_nl 😘 #japan #softserve #cheesecake #milk #tokyo #icecream

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

column-malu
Beeld: Marco Kolanus

De kinderarts van het consultatiebureau vindt dat Mack qua spierkracht achterloopt ten opzichte van andere baby’s, maar als ze ons vervolgens naar de fysio doorverwijst, blijkt er niets met ‘m aan de hand…

Ik schrik me kapot als we op het consultatiebureau een brief vol ingewikkelde Latijnse benamingen in onze handen gedrukt krijgen. “Extra oefeningen heeft-ie echt nodig hoor”, zegt de arts. “Dat nekje wiebelt mij te veel. En trouwens, vanuit liggende positie neemt hij z’n hoofd nog niet mee en dat zou hij wel al moeten kunnen.” Mijn vraag of dit niet te maken heeft met het feit dat Mack met 37 weken geboren is, wuift ze vluchtig weg.

 

Goed, fysio. ‘Kan vast geen kwaad’, denk ik maar zodra we weglopen.

 

'Te lage spierspanning'

Eenmaal thuis kom ik er na wat speurwerk achter dat de niet-te-ontcijferen termen in de verwijsbrief zoveel betekenen als ‘slappe baby’ en ‘te lage spierspanning’. En toegegeven: ik hoef nog net niet aan de zuurstof. Mankeert hij nu iets ernstigs? Moeten we hem dagelijks uitputten met lastige oefeningen? En wat nu als hij op z’n eerste verjaardag nog niet zelfstandig kan zitten? Gelukkig heb ik een vriend die, ook al zou ons complete appartementencomplex in de hens vliegen, de kalmte bewaart: hij stelt me gerust en maakt een afspraak met een fysiotherapeut in de buurt.

 

Vakantiefoto's op Facebook

Een paar dagen later zitten we met Mack bij Eline. Ze stelt zich voor, vertelt wat ze doet, waar ze vandaan komt (wat ik overigens al lang weet, want een uur eerder bladerde ik nog door haar vakantiefoto’s op Facebook - ik móet immers weten wie er aan de ledematen van m’n kind gaat sjorren…) en legt Mack op de behandeltafel. Na nog geen drie minuten stelt ze ons gerust: “Geen zorgen, ik zie niets geks bij ‘m. Hij doet het prima.”

 

Lees ook
Alles wat je wilt weten over de bezoekjes aan het consultatiebureau >

 

'Geef 'm de tijd'

Hoor ik dit nu goed? Niets geks? Prima? En waar kwam dat ‘slappe baby’- en ‘lage spierspanning’-verhaal dan vandaan? Eline legt uit: “Je moet Mack even de tijd geven om te doen wat je van ‘m vraagt en die tijd hebben ze op het consultatiebureau nu eenmaal niet. Na één keer tillen denken ze misschien dat-ie het niet kan, maar kijk: hij tilt z’n hoofd gewoon op hoor, zonder hulp.”

 

Bezorgd voor niets

Vriend knikt tevreden en ik haal opgelucht adem. En als Eline vervolgens oppert een brief naar het consultatiebureau te sturen met daarin háár bevindingen, kan mijn dag helemaal niet meer stuk. Zie je wel: dagenlang bezorgd voor niets. Maar goed, ook daar ben je moeder voor…

 

Malu Pesulima is webredacteur bij Kek Mama en woont samen met Romano. Zoon Mack is inmiddels bijna vijf maanden oud.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >