Deze zonnebrandcrèmes wil je niet kopen, volgens de Consumentenbond

21.03.2024 16:51
zonnebrandcremes zomer

Het mag absoluut niet ontbreken in je tas als je naar een warm oord gaat, zonnebrandcrème. Maar bieden zonnebrandcrèmes eigenlijk altijd genoeg bescherming? De Consumentenbond geeft aan dat dit bij zonnebrandcrèmes voor gezicht vaak niet het geval is.

De Consumentenbond testte dertien zonnebrandcrèmes die speciaal voor het gezicht gemaakt zijn. In vijf gevallen bleek de bescherming minder te zijn dan op de verpakking staat aangegeven. Alle gezichtscrèmes die getest werden horen factor 50 te hebben, maar scoren een magere factor 39, 33 en 31. Niet helemaal wat je wilt dus. Het gaat hierbij om de crèmes van de merken Nivea, Biotherm en Lancaster. 

Waarom een zonnebrandcrème speciaal voor je gezicht?

De versie speciaal voor je gezicht is anders dan de gewone versie, omdat deze sneller intrekken, je huid minder vet maken en wat minder glimmen. Daardoor zijn ze vaak helaas ook een stuk duurder.

Lees ook: Deze items mogen niet ontbreken in jouw vluchttas

Andere winkelketens

Veel grote winkelketens maken ook eigen zonnebrandcrèmes speciaal voor het gezicht. Het gaat hierbij om merken als HEMA, Etos, Kruidvat en Action. Hun producten zijn niet meegenomen in deze test, omdat zij de samenstelling kortgeleden nog veranderd hebben.

Bron: NU.nl

Nivea komt als reactie op het onderzoek van de Consumentenbond met het volgende statement: ‘We zijn het volstrekt oneens met de publicatie van De Consumentenbond. We testen al onze NIVEA SUN-formules en hun gelabelde SPF’s uitgebreid volgens internationaal gestandaardiseerde testmethodes. Deze tests worden blind uitgevoerd door onafhankelijke en gevalideerde testinstituten om altijd de consistente, hoogwaardige werkzaamheid en consumentenveiligheid van alle NIVEA SUN-producten te garanderen.

Verschillende onafhankelijke tests voor NIVEA SUN UV Face Sensitive SPF50 toonden aan dat het product een SPF-waarde boven de 50 behaalde. Bovendien meten en controleren we voortdurend ons productieproces om ervoor te zorgen dat we consistent veilige producten van hoge kwaliteit leveren. Op basis van deze onafhankelijke gevalideerde gegevens en onze uitgebreide kwaliteitsnormen komen we tot andere resultaten dan die van De Consumentenbond. We kunnen consumenten met zekerheid geruststellen, op basis van tests door onafhankelijke deskundigen, dat NIVEA SUN-producten veilig, betrouwbaar en effectief zijn voor gebruik door consumenten en hun gezin.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.