In samenwerking met Kek Mama

Deze items mogen niet ontbreken in jouw vluchttas

05.03.2024 12:07

Het is bijna zover! Je uitgerekende datum komt steeds dichterbij en je kunt haast niet wachten om je kleintje eindelijk in je armen te houden. Maar voordat het zover is, zijn er nog een paar dingen die je moet regelen. Eén daarvan is het inpakken van je vluchttas. Wat moet daar eigenlijk allemaal in?

Geen paniek, samen met Noppies hebben we alle musthaves voor je op een rijtje gezet!

1. Belangrijke papieren

Verzekeringspapieren, identiteitsbewijzen, ziekenhuisregistratiekaarten, belangrijke telefoonnummers en uiteraard het geboorteplan zijn van cruciaal belang. Het laatste wat je wilt is je tijdens de bevalling druk maken over het zoeken naar belangrijke documenten. Laat je partner deze beheren, zodat jij je volledig kunt focussen op de bevalling.

2. Muntje voor de rolstoel

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wel het laatste waar jij je druk om wilt maken als je met je weeën het ziekenhuis in komt. Een muntje voor een rolstoel heb je in sommige ziekenhuizen nog nodig. Zorg er daarom voor dat je ook deze ergens in een vakje van je vluchttas stopt!

3. Onderbroeken

Ondergoed lijkt misschien zo voor de hand liggend, maar comfortabel ondergoed is een echte gamechanger na de bevalling. Wist je dat er zelfs onderbroeken zijn die zorgen voor extra ondersteuning bij je buikspieren voor een fijn herstel na je bevalling? De postpartum slip van Noppies is speciaal ontworpen voor deze periode en is ook ideaal voor na een keizersnede. En extra fijn: de speciale stof van deze onderbroek heeft een verkoelende functie en het naadloze ontwerp zorgt ervoor dat het nergens knelt of schuurt.

4. Meerdere BH’s

Vergeet voor na je bevalling niet om een schone BH mee te nemen. Het is fijn om na jouw harde werk weer even iets fris aan te kunnen trekken. Misschien start je binnen de eerste uren na je bevalling ook al met het geven van borstvoeding aan je kleintje, dan is een speciale BH met voedingsfunctie een fijne musthave. Zo hoef je je niet in allerlei bochten te wringen om je BH uit te doen. Kies hierbij weer voor comfort. Ook hiervoor heeft Noppies een superfijne naadloze BH met zo’n voedingsfunctie!

4. Outfit voor tijdens de bevalling

Tijdens de bevalling wil je kleding dragen die niet alleen lekker zit, maar ook gemakkelijk aan en uit te trekken is. Kies bijvoorbeeld voor luchtige items zoals een jurkje of een oversized T-shirt voor maximale bewegingsvrijheid. Een shirt dat open kan is fijn voor huid-op-huid contact na de geboorte en om je kindje borstvoeding te geven. Een extra tip: ga voor een donkere kleur, zoals zwart (wit blijft niet wit), stop meerdere items in je vluchtkoffer zodat je kan afwisselen, mocht je toch behoefte hebben aan iets anders. Oh en warme sokken zijn een must. Bevallen is al ongemakkelijk genoeg, daar hoeven geen koude pootjes bij te komen kijken.

5. Verzorgingsproducten

Een opfrisser kan wonderen doen, vooral tijdens een intense work-out als de bevalling. Je weet nooit hoelang het gaat duren en ook voor ná de bevalling is het fijn om jezelf even wat op te kunnen frissen. Zorg ervoor dat je in ieder geval een tandenborstel, tandpasta, haarborstel, shampoo, conditioner, deodorant, gezichtsreiniger en lippenbalsem inpakt voor wat broodnodige verfrissing.

6. Comfortabele kleding voor na de bevalling

Na de bevalling verdien jij alle comfort van de wereld. Pak daarom je meest zachte en comfy outfit in die aanvoelt als een warme knuffel. Denk aan een fijne pyjamatop met voedingsfunctie (handig!) of lekkere joggingbroek. Het liefst iets wat lekker los zit en een donkere kleur heeft, zo zie je ook geen vervelende vlekken die mogelijk tevoorschijn komen.

7. Het eerste pakje

Het eerste pakje voor je kleintje is een bijzonder moment! Waarschijnlijk heb je het allang gestreken en wel klaarliggen. Neem daarom het allereerste outfitje mee, inclusief sokjes en een lief mutsje (niet alleen lief maar ook belangrijk voor het warm houden van je baby). Het is goed om meerdere maten mee te nemen, aangezien je niet exact weet hoe groot jouw kindje straks ter wereld komt. De zachte, duurzame items van Noppies baby basics zijn hier perfect voor en passen in de garderobe van iedere new born.

8. Dekentje of omslagdoek voor de baby

Net als de sokjes en het mutsje voor het warm houden van je baby, is een dekentje of omslagdoek een handig item om mee te nemen. Helemaal omdat dit ‘eerste’ dekentje dan ook een mooie herinnering krijgt, zoals bij het eerste pakje. Een pasgeboren baby kan zijn eigen temperatuur nog niet regelen, dus om je kleintje warm en geborgen te houden, mag dit zeker niet ontbreken in je vluchttas.

9. Opladers

Last but not least: zorg ervoor dat je jouw telefoon en eventuele andere elektronische apparaten op kan laden, zodat je elk bijzonder moment kunt vastleggen zonder je zorgen te hoeven maken over een lege batterij. Pak dus alvast (reserve) opladers in. Als je geen reserve opladers hebt, zorg dan dat je een lijstje klaar hebt liggen bij je vluchttas met andere spullen die je last-minute snel moet pakken als het moment daar is.

Met deze musthaves in jouw vluchttas ben je goed voorbereid op de grote dag. Geniet van de laatste momenten van je zwangerschap en kijk uit naar de komst van jullie kleine wonder. Mis jij nog een aantal items voor in je vluchttas? Shop ze hier.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Noppies.