Zó bereidt Jessie Jazz Vuijk zich voor op haar bevalling

23.07.2023 14:42

Nog maar even en dan worden Kaj Gorgels en Jessie Jazz Vuijk ouders van hun eerste kindje: een zoontje.  Ze zit inmiddels in het derde trimester van haar zwangerschap en is druk bezig met de voorbereiding op haar bevalling.

Jessie Jazz houdt haar volgers op Instagram goed op de hoogte over haar zwangerschap. “Ik hoop stiekem dat hij lekker zijn tijd neemt. Het voelt nog zo fijn om zwanger te zijn. Hem steeds meer te voelen en mij langzaam klaar te maken voor het moederschap. Het begint nu ook pas in te dalen: ‘Ik word moeder’.” Toch kan ze er niet omheen dat de tijd enorm snel gaat en haar bevalling niet lang meer zal duren. 

Fascinatie voor bevallen

Ze vertelt dat ze al jaren een fascinatie voor bevallen heeft en nu ze binnenkort zelf aan de beurt is, wil ze zich zo goed mogelijk voorbereiden op dit wonder. “Ik ben mij langzaam aan het voorbereiden. Ik pak alles aan en dompel mij helemaal onder in alle kennis die er al is. Uiteindelijk gaat mijn lijf dit doen en mag het hoofd uit, maar het geeft zoveel vertrouwen om te weten hoe geniaal het bevallingsproces werkt.” 

“Hoe meer ik erover leer, hoe meer ik inzie dat dit proces geweldig in elkaar steekt”, schrijft ze erover. Ze deelt enkele bevallingsvideo’s en schrijft erbij: “Bevallen is het grootste dat ik ooit zal doen in mijn leven Denk er maar over na: het is het meest natuurlijke en het meest spirituele.” 

Lees ook: Jessie Jazz Vuijk over zwangerschap: ‘Ik leer meer op Kaj te leunen’

Hoe bereidt Jessie Jazz zich voor?

Ze volgt onder andere de cursus ‘Bevallen als een baas’ van House of Mothers. “Ik krijg nog meer vertrouwen en heb er zin in”, schrijft ze daarover. Daarnaast heeft ze een bevalplan gemaakt. 

“Mijn intentie is een thuisbevalling met mijn birth team”, vertelt ze. Samen met een verloskundige, doula, Kaj en haar moeder. “Ik geloof in goede voorbereiding. Je weet niet hoe het zal verlopen maar ik bereid mij op alles voor.” Daarnaast maakt ze ook nog een ziekenhuisplan, voor als het tóch anders loopt. “Vervolgens laat ik het los en vertrouw ik mijn lijf, baby, team en het proces.” 

Bron: Instagram