Waarom je in september zoveel kinderpartijtjes hebt

18.09.2023 11:31
de juf traktatie Dylan Beeld: Getty Images

Bestond jouw weekend ook uit een estafette van kinderpartijtjes? En dat weekend daarvoor eigenlijk ook? Kan je inmiddels geen taart, speelgoedwinkel of jarige meer zien? Je bent niet de enige: september lijkt niet alleen maand van de verjaardagen… dat ís het ook.

De ooievaar dropt namelijk de meeste baby’s in september. Niet alleen in jouw omgeving, maar wereldwijd is ‘ie er maar druk mee. De meeste kinderen komen namelijk in de negende maand van het jaar ter wereld. Met als laatste week van september als absolute piek.

Niet zo Home Alone

Een simpel rekensommetje legt uit waarom. Gaan we 38 weken terug in de tijd, komen we uit op de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw. Niet alleen de tijd van kerstfilms bingen en teveel eten en drinken in gezelschap van vrienden en familie, maar óók van romantisch samenzijn met je partner. Zo blijkt.

De minste kinderen worden op Schrikkeldag geboren en met andere feestdagen. Zo, heb je ook weer een leuke anekdote te vertellen als je je vorkje in het zoveelste gebakje van de maand prikt.

Bron: Nu.nl