Met salmonella besmette Kinder-chocolade mogelijk nog bij Jumbo

14.10.2022 11:23
salmonella Kinder

Begin dit jaar werd Kinder-chocolade uit de schappen gehaald vanwege een salmonellabacterie. Mogelijk ligt het nog steeds bij Jumbo in de winkel; de supermarkt roept Kinder Schoko-Bons met een houdbaarheidsdatum tot 5 oktober 2022 terug.

Salmonellabacterie in Kinder-chocolade

Begin dit jaar werden in Europa honderden meldingen gedaan van een salmonellabesmetting na het eten van een Kinder Suprise-ei. Ook drie Nederlandse kinderen werden ziek. Fabrikant Ferrero stopte meteen met de productie en sloot de deuren.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit adviseerde iedereen om geen chocolade meer te eten die afkomstig was uit de fabriek van Ferrero en de fabrikant zelf riep alle Kinder-chocolade terug. Het gevolg? Wekenlang lege schappen in de supermarkt. In juni mocht het bedrijf onder strenge voorwaarden weer open en kwam de productie van Kinder-chocolade weer op gang.

Lees ook: Dit moet je weten over salmonella

Mogelijk besmette Kinder Schoko-Bons bij Jumbo

Nu blijkt dat er toch nog mogelijk met salmonella besmette Kinder-chocolade in de supermarkt ligt. De Kinder Schoko-Bons 300 gram, met als uiterste houdbaarheidsdatum 5 oktober 2022, zijn uitgeleverd aan een beperkt aantal supermarkten van Jumbo. Deze kunnen dus besmet zijn met de salmonellabacterie.

Terugroepactie

Supermarktketen Jumbo betreurt deze fout en vraagt klanten om de Kinder Schoko-Bons met een houdbaarheidsdatum tot 5 oktober 2022 niet meer te eten en terug te brengen naar de winkel. Vooralsnog gaat het alleen om de Kinder Schoko-Bons in een verpakking van 300 gram.

Bron: RTL Nieuws, AD.nl

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.