Robin Martens over lichaam na zwangerschap: ‘Na een jaar nog steeds niet de oude’

01.08.2022 15:28
Foto: Instagram

Een jaar geleden beviel actrice Robin Martens van dochtertje Makéna. Sinds de zwangerschap is haar lichaam veranderd. Logisch, maar soms ook vervelend, laat ze weten in een openhartige Instagram-post. ‘Ik deel het met jullie zodat we erover kunnen praten.’

“Ik ben na 1 jaar nog steeds niet helemaal de oude na mijn zwangerschap/bevalling en ik vroeg mij af of jullie dat ook hebben?” begint Robin haar bericht.

Lichaam na de zwangerschap

De actrice heeft verschillende kwaaltjes aan haar zwangerschap overgehouden. “Ik heb nog steeds last van opvliegers. Zwangerschapsmasker is nog niet weg. Ik heb als ik net geplast heb, meteen weer het gevoel dat ik moet plassen”, somt ze op. Ook is haar conditie nog niet terug en heeft ze een verstoord evenwichtsorgaan. “Ik val gewoon soms om of ergens tegenaan. Ik lach erom, maar is toch gek die duizeligheid.”

Kost tijd om te herstellen

Robin vervolgt: “Bij iedereen zal het anders zijn en het is ook niet erg. Dit is geen zeur uurtje hoor lieve mensen en er zijn veel ergere dingen in de wereld maar ik deel het met jullie zodat we erover kunnen praten.” Ze benadrukt hoe mooi het is dat haar lichaam is veranderd, en dat het nu eenmaal tijd kost om van een zwangerschap te herstellen. “Elke moeder zal er wel iets aan overgehouden hebben, positief of negatief.”

Lees ook: Ode aan het Moederlijf: 9 prachtige foto’s van moeders na de zwangerschap

Honderden reacties

Aan de honderden reacties te zien, herkennen veel moeders zich in Robins uitspraken. ‘Mijn dochter is bijna 2 en ik ben ook zeker niet de oude ik in mijn lichaam’, schrijft iemand. Een ander zegt: ‘Ik herken dit heel erg! Ik ben inmiddels 1 jaar en 4 maanden verder en het gaat (eindelijk) weer de goede kant op!’ Ook valt te lezen dat Robin niet de enige is met een zwangerschapsmasker, vergeetachtigheid, opvliegers en een overactieve blaas.

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.