Regisseur Sarah Polley ontvangt brief dat ze haar Oscar moet terugsturen (op 1 april)

06.04.2023 15:12
Beeld: Getty Images

Heb je nét je allereerste Oscar in de wacht gesleept, krijg je een brief dat je het felbegeerde beeldje weer moet terugsturen. Dit overkwam de Canadese regisseur Sarah Polley op, jawel, 1 april. Eén van haar kinderen zat achter de grap.

 

Foutje, bedankt

In de brief die Sarah deelt op Twitter valt te lezen dat er iets was misgegaan tijdens de uitreiking. Ze mag daarom nog een weekje genieten van de Oscar die ze kreeg voor Women Talking, maar moet het beeldje daarna terugsturen. De prijs was namelijk bedoeld voor All Quiet on the Western Front. Volgens de briefschrijver heeft die film ook het meeste recht op de award. Autch.

In de keurig getypte brief staat verder dat de organisatie van de Oscaruitreiking op het moment dat de winnaar bekend werd gemaakt merkte dat het fout ging. De brievenschrijver zat goed in de materie. Er werd namelijk niet ingegrepen omdat een nieuwe La La Land-blunder te veel stof zou doen opwaaien en “de inwoners van Toronto waarschijnlijk heel kwaad zou maken”. In 2017 werd La La Land  namelijk ten onrechte genoemd als winnaar van de categorie Beste Film, terwijl de award eigenlijk voor Moonlight bestemd was.

‘Oprechte’ excuses

De briefschrijver geeft ook nog aan dat het echt niet om een 1 aprilgrap gaat. “Dit is veel te wreed om een grap te zijn. Daarom bieden we onze oprechte excuses aan voor het eventuele ongemak dat we u hebben bezorgd.”

Op Twitter kreeg Sarah veel reacties op de grap van haar 11-jarige dochter. Eerlijk is eerlijk: het is weer eens wat anders dan zout in het suikerpotje, vershoudfolie over de wc-bril of de klok een uurtje (of twee) verzetten. Voor het verzinnen ervan zou bijna, nouja, een Oscar moeten krijgen.

Bron: ANP