Familie kan behoorlijk op hol slaan bij een zwangerschap, en het wordt nog gekker als de baby er eenmaal is. Familieleden duiken plots op en je moet opeens ongemakkelijke gesprekken voeren over grenzen, verwachtingen en opvoeding. Daar vond deze moeder een oplossing voor…
Lees verder onder de advertentie
Het is soms moeilijk om familie naar je te laten luisteren, vooral als het gaat om hun kleinkind, nichtje of neefje. Sommige ouders voelen zich dan gedwongen om hun verzoeken heel duidelijk te maken. Zoals deze TikTok-moeder die een PowerPoint-presentatie maakte om aan familie en vrienden uit te leggen hoe de zaken er na de geboorte van haar baby uit zouden zien.
Lees verder onder de advertentie
PowerPoint met kraambezoekregels
“Vaak onderschatten mensen het belang van het beschermen van een pasgeborene” begint moeder Kirsten in haar onderschrift. Ze vertelt daarna dat ze de PowerPoint-presentatie aan al haar naasten liet zien voordat de baby geboren werd. “Degenen die onze grenzen niet respecteerden, waren niet welkom bij ons en onze baby. Geloof me, we hadden genoeg mensen die protesteerden”, zei de moeder.
Al snel gaat haar presentatie viral. Hoewel veel mensen deze moeder in de reacties op de video belachelijk maakten en haar een “freak” en “gestoord” noemen, zijn er ook mensen die haar wel begrijpen. Zo zegt iemand die zelf in de zorg werkt dat al haar verzoeken in de diavoorstelling best logisch zijn en “helemaal niet gestoord”.
Dit zijn de regels
Kirsten stelt in de presentatie onder andere dat mensen de baby nergens mogen kussen, dat ze hun handen moeten wassen, dat ze niet op bezoek mogen komen als ze ziek zijn en dat ze ervoor moeten zorgen dat iedereen up-to-date is met hun vaccinaties. Ook vertelt ze dat niemand moet verwachten dat ze naar familiebijeenkomsten of evenementen komen tot hun kind 4 maanden oud is. Dat vrienden en familie geen flits mogen gebruiken bij het maken van foto’s, en geen parfums of geparfumeerde lotions mogen dragen als ze de baby vasthouden.
Bron: TikTok
Andere vereisten zijn het niet schudden van de baby, blijven zitten terwijl je de baby vasthoudt, de baby niet doorgeven aan andere mensen en de kamer uitgaan als mama borstvoeding geeft.
Aan het einde van de diavoorstelling zegt de moeder dat ze zich aan dit plan hebben gehouden na de bevalling. “Sommige mensen waren niet blij, maar degenen die jou en je grenzen respecteren, zullen je regels volgen.”
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.