NPO Zapp maakt themaweek over seksueel grensoverschrijdend gedrag

28.02.2022 11:02
kinderen seksueel grensoverschrijdend gedrag

NPO Zapp komt volgende week in samenwerking met de NTR en de EO met een speciale themaweek over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Doel is om het onderwerp bespreekbaar te maken voor kinderen.

Volgens de NPO is er nog weinig kindertelevisie gemaakt over dit onderwerp. “Het onderwerp ligt gevoelig, maar het is belangrijk dat kinderen er over leren en dat slachtoffers de boodschap krijgen dat ze niet alleen zijn en het misbruik niet hun schuld is”, aldus de publieke omroep. “Door seksueel grensoverschrijdend gedrag openlijk te bespreken op een voor kinderen begrijpelijk niveau, krijgen zij de kans om de situatie van een ander, of van zichzelf, te herkennen.”

 

Lees ook
Patricia over seksueel grensoverschrijdend gedrag: ‘Ineens voelde ik zijn hand in mijn zij’ >

 

Er zijn grenzen!

De themaweek, getiteld Er zijn grenzen!, duurt van 6 tot 12 maart. Er komt onder meer een speciale aflevering van Het Klokhuis en de week wordt afgesloten met een livetalkshow op het YouTube- en TikTok-kanaal van NPO Zapp. Kinderen kunnen dan meepraten over het onderwerp. Een expert van Centrum Seksueel Geweld beantwoordt vragen die zijn binnengekomen.

 

Meer nieuws? Volg Kek Mama op Facebook >