Nicolette Kluijver moest zwangerschap afbreken: ‘Verschrikkelijk om afscheid van te nemen’

20.06.2023 12:00
nicolette-kluijver

Nicolette Kluijver moest noodgedwongen haar laatste zwangerschap afbreken, omdat ze ernstig ziek was. Dit vertelt ze in het programma Rooijakkers Over De Vloer. “Het was best wel overleven.”

Art Rooijakkers reist af naar Bonaire waar Nicolette met haar drie kinderen woont. De presentatrice is daar neergestreken na een zeer heftige periode. “Er is zoveel gebeurd in korte tijd in mijn leven. Ik kon niet anders dan het roer omgooien.”

Ernstig ziek

In 2017 voelt ze zich al tijden niet lekker. In het ziekenhuis zien de artsen een vlek op haar longen. “In eerste instantie was dat tuberculose”, vertelt ze. Nicolette krijgt zware medicatie waardoor ze pijn aan haar botten en haaruitval krijgt. Het uitblijven van haar menstruatie bleek geen bijwerking te zijn. “Ik bleek zwanger van de vierde.”

“De zwangerschap moest ik afbreken”, vertelt ze aangeslagen. De zware medicatie en geplande PET-scan kunnen gevaarlijk zijn voor het ongeboren kindje. “Het voelt zo verschrikkelijk dat je daar afscheid van moet nemen. Je wilt het wel houden, maar het kan niet, want je lijf is ziek.” Kort daarna krijgt ze weer een klap te verwerken, wanneer ze de diagnose longkanker krijgt.

“Je wilt het wel houden, maar het kan niet, want je lijf is ziek”

De gebeurtenissen hebben een enorme impact op haar relatie met Joost, de vader van haar kinderen. De relatie strandt. “We hebben zo veel meegemaakt. Niet alleen die ziekte, maar ook het verliezen van ons kindje. Het was gewoon te veel.”

Het hele interview in Rooijakkers Over De Vloer is zondag 21.05 uur te zien RTL 4 of nu al op Videoland.