Hilarisch: moeder gaat viral op TikTok met rake video over school-smoesjes

19.11.2023 09:00
viral moeder tiktok

Moeder en TikTokker Katlyn (35) is het zat: streng aangesproken worden door leraren als zij en haar kinderen een paar minuten te laat op school zijn. Ze maakte er een hilarische video over en die gaat nu viral op TikTok.

“Ik moest mijn kind van 5 jaar vandaag naar school brengen en kwam 7 minuten te laat. Dan moet je dus vertellen waarom je te laat bent. Kijk, als je 40 minuten te laat bent, snap ik dat. Misschien had je dan een doktersafspraak of is er iets geks gebeurd, maar bij 7 minuten?!”, zo begint Katlyn haar video.

Moeder gaat viral op TikTok

Ze moet de reden invullen op een formulier. “Wat wil je dat ik zeg?”, vraagt de moeder van vier kinderen zich hardop af. “Omdat mijn dochter een muurschildering van tandpasta maakte en ik liefhebber ben van kunst? Of omdat mijn andere dochter een bloedneus had en niesde, en ik een schoonmaakploeg voor de plaats delict moest laten komen? Hoe bedoel je waarom?”

Bloederige bij

Katlyn vertelt dat andere ouders altijd het verkeer de schuld geven. Dat vindt ze onzin. “Ik probeerde vandaag rekening te houden met druk verkeer, maar mijn dochter wilde een bijenkostuum aan in plaats van een jas.” Ook vindt Katlyn dat er te weinig plek is op het formulier voor haar redenen: “Het is een heel klein lijntje. Ik zal voortaan: z.o.z. schrijven en met bijlages gaan werken.” Katlyn eindigt haar verhaal: “O, je wil dat ik mijn kinderen op tijd aflever? Prima! Dan krijg je morgen een bij die eruit ziet alsof ze net een moord heeft gepleegd.”

Briljante reacties

De video is inmiddels al meer dan een miljoen keer bekeken en ouders hebben massaal laten weten hoe herkenbaar ze dit vinden. Ook delen ze wat zij als excuus invullen en de ene smoes is nog grappiger dan de andere. “Ik schrijf altijd ‘problemen met de auto’ wat technisch gezien waar is, want we zaten niet op tijd in de auto”, schrijft een moeder. “Omdat mijn zoontje last had van de lijntjes op zijn sokken, ik moest hem eindeloos overtuigen dat je die helemaal niet kunt voelen”, vertelt een ander. “Ik schreef laatst: mijn zoon kreeg 10 blauwe bessen. Hij at er 2 en zat op de andere 8”, laat weer een ander weten. Katlyn is in ieder geval blij dat ze niet de enige is.

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Bron: Today.com