Marieke Elsinga over moederschap: ‘Er langzaam ingroeien is meer mijn manier, blijkbaar’

18.03.2023 11:18
Beeld: Instagram

Het is vier maanden geleden dat Marieke Elsinga moeder werd van Jip. In een openhartig interview met AD vertelt ze over het moederschap en dat dat best een beetje wennen is.

Marieke noemt het moederschap leuk en soms te groot om te bevatten. “Het klinkt misschien gek, maar dat Jip ons kindje is, dat snap ik wel. Maar dat ik voor hem zijn moeder ben, daar moet ik nog aan wennen. Ik ben niet bang dat ik niet goed voor hem kan zorgen. Maar soms denk ik: ach, jochie, voor jou ben ik jouw moeder en daar heb je er maar één van.” Een grote verantwoordelijkheid, zo vindt de presentatrice.

Laatje met onvoorwaardelijke liefde

Het moederschap brengt nieuwe gevoelens met zich mee. “Iedereen heeft het over een laatje met onvoorwaardelijke liefde die je nog nooit hebt gekend. Ik merk dat dat laatje bij mij tijd nodig heeft om open te gaan.” Dat verbaast Marieke niet, op partner Sander werd ze ook langzaam verliefd. “Ik maak me geen zorgen hoeveel ik voor dat hummeltje voel. Vanaf het eerste moment wist ik dat ik voor hem door het vuur zou gaan. Maar Sander was meteen verliefd op hem. Dat had ik óók zo willen ervaren. Maar er langzaam ingroeien is meer mijn manier, blijkbaar.”

Bron: Mezza/AD