Man Nienke Plas reageert op foto-ophef: ‘Niet verwacht’

18.07.2023 19:43
Foto: Instagram

Nienke Plas ligt al een paar dagen onder vuur door een caption die ze plaatste bij een foto van haar dochter Harley (8 maanden). De YouTuber dacht gevat te zijn, maar sloeg volgens sommige volgers de plank helemaal mis. Ze zou haar dochter ‘seksualiseren’.

Het gaat om onderstaande foto waarop haar dochter prins(ses)heerlijk ligt te slapen met haar beentjes uit elkaar. Haar moeder, toch comédienne, dacht een grapje te maken en plaatste er ‘Dat belooft wat. #Keepthemclosed’ bij. Inmiddels is het bijschrift aangepast naar ‘chill modus on’.

Veel volgers konden er namelijk, op z’n zachtst gezegd, niet om lachen en roepen zelfs op Nienke te ontvolgen. Een greep uit de heftige reacties:

  • ‘Je kinderen uitbuiten op sociale media is een ding. Ze te kakken zetten is ook al niet echt grappig. Maar zulke foto’s plaatsen en dan nog met zo’n tekst erbij? Dat het in je opkomt! Erg ziek.’
  • ‘Wat een rare caption om bij een baby te zetten, laat staan je eigen kind.’
  • ‘Bij deze ga ik je ontvolgen, wat een misplaatste caption bij een BABY.’
  • ‘Wat vernederend voor zo’n baby, met die tekst erbij.’
  • ‘Kan gewoon echt niet. Weet je hoeveel pedofielen er het internet rondstruinen voor dit soort foto’s?’
  •  ‘Je bent haar moeder en hoort haar te beschermen en te koesteren. Echt, GADVERDAMME het enige dat in me opkomt.’

Al komen er ook volgers voor Nienke op:

  • ‘Oooow een baby met kleren die wijdbeens (net als elke andere baby) ligt te slapen…. dat kan echt niet! #beingsarcastic’.
  • ‘Humor mag niet meer tegenwoordig en iedereen ziet in foto’s dingen die er niet zijn….. Alsof het kind naakt op de foto is gezet. Niet Nienke slaat hier de plank mis, maar jullie met jullie overbezorgde idiote opmerkingen’.
  • ‘Wat een walgelijke mensen, heel veel liefde voor jou!’

Niet verwacht

Haar manager, en partner, Resley heeft een reactie gegeven aan RTL Boulevard. Hij zegt dat Nienke niet had verwacht dat haar grap zoveel los zou maken. ‘Als je iets post doe je dat niet met het idee dat daar heel veel mensen op gaan reageren of het er niet mee eens zijn. Dus dan ben je wel verbaasd en vraag je jezelf af of je dat verkeerd hebt ingeschat.’ De reacties vindt hij te ver gaan. ‘Nienke heeft humor waarvan je houdt of niet.’ 

Nienke reageert zelf op de volgende manier: