Lerarentekort zorgt voor 4-daagse schoolweek in Lelystad

02.03.2024 15:12
kind weer naar school kind weer naar school

Dat er een lerarentekort is, zal geen nieuws voor je zijn. Maar voor een school in Lelystad is het probleem zo groot geworden, dat ze een drastisch besluit moesten nemen. Namelijk een schoolweek van maar vier dagen.

Vlak voor de voorjaarsvakantie kregen ouders van basisschool De Kring in Lelystad te horen dat de groepen 6, 7 en 8 vanwege het lerarentekort 19 lesweken lang één dag per week niet naar school kunnen komen.

4-daagse schoolweek als oplossing

Het gevolg is dat ouders, zoals Barbara, gedwongen worden om halsoverkop voor extra opvang te zorgen. Barbara, een alleenstaande moeder die fulltime werkt, worstelt nu met de uitdaging om voor haar dochter een passende oplossing te vinden voor de dag dat ze niet naar school kan, vertelt ze aan het Nederlands Dagblad.

Ondanks dit ingrijpende besluit probeert de schoolleiding ervoor te zorgen dat het niet ten koste gaat van de lesstof. De nodige leerstof wordt verdeeld over vier dagen, waarbij de leerlingen ook thuis moeten leren.

De school kampte eerder al met een groot personeelstekort en zette toen studenten in als ondersteuning van het onderwijs. Dit keer neemt de directie echter bewust een anders besluit, omdat is gebleken dat nog onbevoegde leerkrachten voor de klas echt ten koste gaat van de kwaliteit van het onderwijs.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.