Kimberley Klaver geschokt door moedermaffia: ‘Hoe halen mensen het in hun hoofd?’

31.03.2022 09:58
kimberley klaver Bron: Instagram

Veel moeders hebben weleens last van momshaming, ook Kimberley Klaver (35). Als ze met haar zoons in het park loopt, krijgt ze een vervelende opmerking naar haar hoofd geslingerd. ‘Ik stond een beetje versuft om me heen te kijken.’

De actrice maakte de jas van haar peuter dicht, maar die wilde het – uiteraard – liever zelf doen. “Een kleine driftbui volgde. En terwijl ik rustig probeerde te blijven en met baby op mij gekleefd ook mijn peuter kalm probeerde te krijgen voelde iemand (oudere mevrouw) zich geroepen om deze woorden te zeggen: wat heb je toch vreselijke ouders! Om vervolgens snel door te fietsen.”, schrijft Kimberley op Instagram.

Niet oké

Kimberley was zo geschokt dat ze wat versuft om zich heen keek en probeerde het jassen-drama te sussen. “Mijn boosheid kwam later, op die fietsende mevrouw. Want hoe halen sommige mensen het toch in hun hoofd om zonder enige kennis van een persoon of situatie zomaar iemand naar beneden te halen?” gaat ze verder. “Die kritiek die mensen denken te kunnen geven (of roepen) op moederschap en opvoeding en de snelheid waarmee sommige een oordeel vellen is toch niet ok.”

Lees ook: Groeten uit de krabbenmand: ‘Waarom halen moeders elkaar zo omlaag?’

Jij doet het goed

De opmerking hakte er flink in. “En toch raakt het je soms, want en weinig slaap en kwetsbaar en je wil het WEL goed doen. Had ik het dan anders moeten aanpakken? Meteen ook optillen?”, schrijft de Kek Mama-columniste. Maar al snel concludeert ze: “Nee, het ligt niet aan mij. En dat geldt ook voor jou waarschijnlijk.” Kimberley steekt zichzelf én andere moeders een hart onder de riem. “Ik doe het goed. Jij doet het goed. De enige die het niet goed doen zijn de veroordelende schreeuwers die al te graag met de vinger naar iemand anders wijzen.”

En juist dáárom heeft Kek Mama mombracing in het leven geroepen, de positieve tegenhanger van momshaming. We strijden voor een wereld waarin moeders elkaar ondersteunen in plaats van onderuithalen. De kakelverse Kek Mama Special staat daarom helemaal in het teken van mombracing.  

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kimberley Klaver (@kimberleyklaver)