Kek Mama zoekt jou: vacature online redacteur (32-36 uur)

04.09.2022 16:44
Kimberley Klaver BN'er interview beeld: Mark Groeneveld

Ben jij enthousiast, creatief en wil je werken voor een groeiend platform in een jonge en dynamische organisatie? Dan is Kek Mama op zoek naar jou!

Kek Mama is hét 360 graden glossy magazinemerk voor moeders. We richten ons op vrouwen met kinderen van 0 tot 12 jaar. KekMama.nl is met 1,6 miljoen unieke bezoekers een platform voor moeders met verhalen vol herkenning, inspiratie en humor waar taboes zeker niet worden geschuwd. Daarnaast maken we herkenbare podcasts en video’s voor Kek Mama TV en bedienen we een grote community op onze social kanalen.

Als online redacteur houd je je bezig met het bedenken, zoeken en maken van verhalen voor KekMama.nl. Dagelijks ben je bezig met interviewen, nieuwsartikelen produceren of achtergrondverhalen schrijven. Je weet precies hoe je deze verhalen aan het publiek moet serveren, welke koppen het beste werken en welk beeld het meest aanspreekt. Je bent een vat vol ideeën en kunt snel en bondig sterke stukken schrijven voor de website. Ook ben je een denktank als het gaat om de andere (online) kanalen van Kek Mama. Je werkt nauw samen met de rest van de redactie en valt onder de online content coördinator.

Wie ben je:

-Je hebt talent voor het schrijven van sterke teksten met bijpassende koppen en je bent allergisch voor taal- en spelfouten

-Je hebt een neus voor nieuws en trends op het gebied van moederschap en weet dit snel te vertalen naar passende online content

-Je hebt een sterk gevoel voor beeldtaal en weet de lezer keer op keer te verrassen met een bijpassend (interactief) beeld

-Je hebt veel kennis van innovaties op zowel het internet als de social media kanalen en kunt dit omzetten in kansen

-Je snapt WordPress, SEO en analytics en zet de juiste tools in om het best uit de content te halen

-Je hebt affiniteit met de doelgroep

-Je hebt een hbo- of wo-opleiding journalistiek of andere media-opleiding afgerond

-Je hebt minimaal 2 jaar relevante ervaring als redacteur bij een online platform en/of tijdschrift

-Je hebt gevoel voor commercie en weet sales samenwerkingen te vertalen

Wat bieden wij

  • Een marktconform salaris, een contract voor 32, 36 of 38 uur per week (in overleg)
  • Volop ruimte voor eigen ideeën en vernieuwing
  • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling
  • Een positie in een dynamische (platte) organisatie met grote groeiambitie;
  • Leuke collega’s en ontspanning bij diverse borrels! Een inspirerende, gezellige werkomgeving in een gedreven team met een lekkere lunch verzorgd op kantoor (en thuiswerkdagen)

Kek Mama is onderdeel van FamilyBlend, waar ook Mamaplaats en Mama Magazine onder vallen. FamilyBlend is gevestigd aan de Maliesingel 38 in Utrecht. Ben je geïnteresseerd in deze functie? Mail jouw cv en motivatie naar tessa@familyblend.nl.