Nancy Bullard, een zwangere Amerikaanse wetenschapsdocent met een flinke schare fans op TikTok, gaf haar leerlingen een bijzondere opdracht: wat moet ze straks doen als haar baby begint te huilen? Ze deelde de antwoorden van de kinderen op TikTok en die zullen je niet teleurstellen.
Lees verder onder de advertentie
De antwoorden zijn precies zoals je ze verwacht: vrij nutteloos, maar hilarisch. Vooral eten lijkt de kinderen een goede manier om een baby stil te krijgen. Zeg nou zelf, wie wordt er niet blij van comfort food na een flinke huilbui? Andere antwoorden waren verrassender. Zo schreef een kind: ‘Laat hem de lucht zien’. En een ander kind had een simpelere oplossing: ‘Laat het gewoon huilen’. Tja, dat kan ook…
Foto: mrs.b.tv
Foto: mrs.b.tv
Één antwoord was een schot in de roos. Het kind schreef op: ‘Geef het een knuffel’. Uitstekend idee, al zeggen wij het zelf. Voor sommige kinderen is het misschien beter als een broertje of zusje nog even op zich laat wachten. Met antwoorden als ‘Ren hard weg!’ en ‘Gooi kaas in zijn gezicht’ ga je je toch een beetje zorgen maken.
Lees verder onder de advertentie
TikTok-juf
Mrs. Bullard brengt niet alleen haar leerlingen iets bij. Ze schotelt online ook haar ruim drie miljoen TikTok-volgers leerzame video’s voor. Je moet wel een sterke maag hebben om haar te volgen, want naast geinige scheikundige trucjes brengt ze ook regelmatig een placenta, longen of andere menselijke ingewanden in beeld.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.