Jas en dikke trui aan: Koningsdag wordt frisser dan Nieuwjaarsdag

25.04.2023 13:53
Dat ging ff mis jas weggeven Beeld: Getty Images

Zijn jullie van plan om erop uit te trekken op Koningsdag? Of hebben jullie een plek gereserveerd op een kleedjesmarkt om oude spullen te verkopen? Dan mogen een dikke trui en warme jas dit jaar niet ontbreken. Met zo’n 10 tot 15 graden wordt deze feestdag kouder dan afgelopen Nieuwjaarsdag.

Donderdag begint fris. In de vroege ochtend liggen de temperaturen namelijk maar net boven het vriespunt. Omdat de zon ook af en toe gaat schijnen, is dit prima weer voor een buitenactiviteit zoals de vrijmarkt.

Behoorlijk fris

In de loop van de ochtend komt er meer bewolking en schijnt de zon steeds minder. Met zo’n 11 graden in het noorden tot 15 in het zuiden wordt het ook overdag niet echt warm. Is de zon eenmaal achter de wolken? Dan voelt het fris aan en kan die dikke trui of warme jas aan. Ook in Rotterdam, waar het koninklijk paar dit jaar Koningsdag viert, wordt het met 13-14 graden behoorlijk fris. Het noorden van het land heeft de beste papieren voor deze dag, daar blijft het ook in de middag zonnig.

Dikke trui

Gelukkig is er ook goed nieuws voor iedereen die de hort op gaat of op een kleedjesmarkt staat: de temperaturen vallen hoger uit dan in het begin van de week, er staat weinig wind en op veel plaatsen begint het pas met regenen in de loop van de avond of vrijdagnacht. Trek alleen voor de zekerheid een dikke trui aan of stop een extra jas en paraplu in de tas. In ons koude kikkerlandje weet je het maar nooit..