Het Grote Boek is spoorloos of nee… toch niet. De Pieten kappen ermee… of nouja, toch niet helemaal. Het hele feest gaat gewoon niet door. En heeft Ohzosnel nou een burn-out? Er gebeurt meer in het Het Sinterklaasjournaal en ’talkshow’ Speculasies dan in GTST’s Meerdijk. En dat doet wat met een kind- en zijn ouders.
Lees verder onder de advertentie
Want: waar haal je zo snel een – voor je kind – onbekende schoen vandaan om te zetten voor Piet? Je weet wel, die na een serieuze staking in het schoenen-vullen en heuse gesprekken in de Tweede Pietenkamer nu óók zijn schoentje mag zetten. Dat zijn vraagstukken waar je je hoofd – naast het leed in de wereld natuurlijk- over breekt sinds een paar dagen. Of is dit ook alweer passé?
Lees verder onder de advertentie
Het Sinterklaasjournaal gaat in flink tempo van cliffhanger naar cliffhanger. Reuze spannend natuurlijk. Al was het vorig jaar wellicht een tikkie té. Toen het schip zonk #neverforget – belden kinderen zelfs de De Kindertelefoon en de Alles Ok? supportlijn om te vragen of het allemaal wel goedkwam. Op X (toen nog Twitter) schreven de ouders van zich af in dikke chocoladeletters.
Boycot
Reden voor sommige scholen om Het Sinterklaasjournaal te boycotten. Zo kijken de kinderen van Jelka van Houten op school geen Sinterklaasjournaal. En thuis ook niet, want hoewel ze het ‘een heerlijk programma’ vindt gaat ze er ‘braaf in mee’, zo vertelde ze aan tafel bij BEAU. “Dan zinkt er een schip… Het is best wel een soort van paniek voor die kinderen vaak. En vanuit school zeiden ze: ‘We vinden het fijn om het een wat zachter feest te maken over geven en nemen’. Dat snap ik eigenlijk ook wel.”
Lees verder onder de advertentie
Niet dat zo’n boycot iets doet met de kijkcijfers; er zitten iedere aflevering zo’n ongeveer twee miljoen mensen op het puntje van de bank. Daarmee is het programma weer ongekend (of nee, eigenlijk precies zoals we gewend zijn) populair.
Wij vragen ons af: Geeft Het Sinterklaasjournaal teveel spanning voor de kinderen of valt het reuze mee? Wat vind jij?
Er zijn van die geboortekaartjes die je op de koelkast plakt omdat ze zó schattig zijn. Mooie naam, lief fotootje, zacht gedichtje erbij — je kent het wel. En soms ook niet.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Heather (33) is redacteur bij Kek Mama en moeder van een zoontje (4,5) en dochter (1,5). Haar columns zijn een mix van herkenbare momenten, hilarische situaties en kleine overwinningen in het moederschap.
Anouk (35) is samen met met Laurens (37) en moeder van Cato (6) en Emma (4). Haar schoonouders nemen haar dochters bijna elke maand naar een theatervoorstelling of pretpark, terwijl haar eigen ouders het geld hier niet voor hebben. Moet ze ingrijpen om scheve gezichten te voorkomen?
Je zegt “nee”, zij horen “misschien”. Jij dacht dat jij de ouder was, maar sinds deze kleine in je leven is, lijkt het alsof jíj bij hém op tijd naar bed moet. Herkenbaar? Dan heb je misschien een kind met een van deze sterrenbeelden – geboren bazen met een flinke wil.