Eva Jinek deelt details van haar bevalling: ‘Het was precies zoals in die stomme films’

17.10.2023 12:12
Eva Jinek

Vorige maand kondigden Eva Jinek en haar partner Dexter via Instagram aan dat ze voor de tweede keer ouders zijn geworden. Hun pasgeboren dochter heet Salo en het stel is dolgelukkig. Gisteren deelde de presentatrice in haar nieuwsbrief dat de bevalling alles behalve een roze wolk was.

Liters water

Op 3 september leek het aanvankelijk een rustige zondag, maar de zwangere Eva besloot pannenkoeken te bakken. Daar had de baby wel oren naar. “Opeens gutsten er liters water uit mij,” schreef ze.

Lees ook –
Eva Jinek bevallen van dochter: ‘We willen haar allemaal opvreten’

Volgens Jinek was de start van de bevalling precies zoals in die ‘stomme films’: “Je vliezen breken ergens midden op de dag, het gutst eruit, iedereen ziet het, en vervolgens word je door het ziekenhuis gereden in een rolstoel.”

Een moment van emotie

De bevalling is voorbij, maar de hormonen zijn nog flink aanwezig. Dat werd duidelijk toen Jinek emotioneel werd bij het zien van de fles ahornsiroop die ze wilde gebruiken tijdens het bakken.

“Bij de aanblik van die fles sprongen de tranen in mijn ogen. Alles kwam ineens terug: de zonnige warmte uit de tuin, de gesmolten boter, het gezicht van Pax toen mijn vliezen braken, de pijn, de baby. Mijn baby was echt. Zo echt als de fles in mijn hand, niet langer een idee of een droom, maar bij mij.”

“Ze is in een wolk van zoetigheid gekomen”

Eva vertelt in haar nieuwsbrief ook dat ze de fles bewaart voor haar dochter: “Zodat ik Salo kan vertellen hoe ze in een wolk zoetigheid is gekomen, en als tastbare herinnering aan het feit dat het altijd anders gaat dan je denkt. En héél soms bijna zoals in de film.”