Elianne Zweipfenning deelt bevallingsverhaal: ‘Ik voelde haar niet meer’

06.03.2024 13:09
Beeld: Instagram

Na een heftige zwangerschap, bevalt Elianne Zweipfenning afgelopen januari van een prachtige dochter. Nu deelt ze haar bevallingsverhaal met intiem fotodagboek op Instagram.

Elianne schrijft: ‘Op woensdag 3 januari zaten we al heel vroeg in de ochtend in de auto richting het ziekenhuis. Ik voelde me heel ziek, moest veel overgeven. De reden dat we naar het ziekenhuis reden was, omdat ik haar de hele nacht en ochtend niet meer had gevoeld.’ Eenmaal in het ziekenhuis is er geen reden voor paniek, baby’s houden zich vaker heel rustig voor de bevalling leert ze, al is het wel heel naar dat ze zich al zo slecht voelt… nog voordat de bevalling begonnen is.

Ze vervolgt: “Na veel wikken en wegen ben ik toen gestript en had ik zo vijf centimeter ontsluiting. Maar de weeën bleven. weg. Ik heb op de bouncy bal gezeten, rondjes gelopen, gedanst, in bad geweest…. Toen er nog steeds geen teken van weeën was, zei ik tegen Chiel: “De actie mag nu wel komen hoor, geef me maar die weeënstorm.”

Stilte voor de (weeën)storm

Eliannes vliezen worden gebroken, ook zonder effect. ‘Ik wilde het eigenlijk vanzelf op gang laten komen, maar ik was er helemaal klaar mee en ready om te persen.’ Gelukkig reageert haar lichaam ‘als een tiet’ op de weeën-opwekkers die ze daarna krijgt. ‘Vanaf hier ging het snel. Mijn moeder en schoonmoeder zaten beneden in het ziekenhuis te wachten tot ik 10 centimeter ontsluiting had en ik kon gaan persen. We hebben om 18:00 naar boven gebeld en toen heb ik nog een uurtje weeën weggepuft. Om 19:00 uur gaf ik aan dat ik persdrang voelde …”… en om 19:19 uur kwam onze prachtige dochter Sky Méa op de wereld. Super gezond en mega knap. Ik heb deze bevalling (en die van Saint ook) als een droom ervaren en iets heel erg moois.”

Lees ook – Elianne Zweipfenning over zwangerschap: ‘Het is pittig, maar ik kan me geen betere man wensen’ >

Een droom

Het het delen van haar bevallingsverhaal wil ze een tegengeluid laten horen. “We lezen vaak de hele nare, heftige verhalen en dat vind ik heel erg voor de mensen die dit hebben moeten meemaken maar daarom deel ik juist mijn mooie ervaring ook. Ik hoop dat mensen dit lezen die van hun eerste kindje moeten bevallen en ook lezen dat het anders kan gaan dan horrorbevallingen. Hoe dan ook, zolang ze maar gezond op de wereld komen!” Met zeven foto’s geeft ze haar volgers een intiem kijkje in het bevallingsverhaal.

Deze tweede zwangerschap is Elianne zwaar gevallen. Zo zijn de waarden van haar bloedplaatjes in die tijd te laag en is ze een aantal keer opgenomen in het ziekenhuis. Daarover zegt ze in een interview met Kek Mama: “Je weet dat het zo’n tweede keer heel anders kan zijn, maar toch… deze optelsom van tegenslagen verzin je toch niet? Toch probeer ik me op het positieve te richten. Op de baby, op Saint, op Chiel. Zij zijn het allerbelangrijkst. Ik hoop vooral dat ik er een mooie bevalling voor terugkrijg.” Gelukkig kijkt ze dus terug op een droom.

In 2022 beviel ze van zoon Saint. Partner Chiel (artiestennaam Thomas Berge) heeft zoon Jack uit een eerdere relatie.

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.