Douwe Bob: ‘Opvoeden als wolf, niet als schaap’

18.03.2024 11:54
Beeld: Instagram

Iedereen heeft zo zijn eigen manier van opvoeden en eigen prioriteiten als het gaat om wat ze hun kind willen meegeven. Douwe Bob is hier stellig over. ‘Opvoeden als wolf, niet als schaap’.

Douwe Bob weet één ding zeker als het over het opvoeden van zijn zoon Elias (1,5 jaar) gaat. Hij moet zichzelf kunnen verdedigen als het nodig is. Dat vertelt hij in een interview met Volkskrant Magazine. Het laatste wat hij wil is dat zijn zoon gepest wordt. ‘Als je als kind getart of gepest wordt is mijn advies: een keiharde stomp erop. Kom voor jezelf op.’

Lees ook: Douwe Bob stopte met drinken voor zijn kinderen

Samenleving ontwricht

De zanger geeft aan dat hij denkt dat er ooit een moment zal komen dat de ‘samenleving ontwricht’ raakt. ‘Sla de geschiedenisboeken er maar op na, eens in de zoveel tijd gebeurt dat. En dan is het gewoon weer ieder voor zich. Mijn zoon gaat op zo’n manier opgevoed worden dat als het allemaal misgaat, als er een apocalyps plaatsvindt, zijn huis niet het huis is waaruit wordt geroofd.’

Al met al wil hij vooral dat zijn kind gewoon gelukkig is, en dat zijn kinderen volgens hem vaak als ze ergens goed in zijn en voor zichzelf opkomen.

Bron: RTL Boulevard

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.