Dochtertje Nienke Plas weer thuis: ‘Spannend vind ik het wel’

07.02.2023 12:16
Foto: Instagram

Fantastisch nieuws voor Nienke Plas en haar gezin: dochtertje Harley is na de ingrijpende hartoperatie weer thuis. “Het vertrouwen moet nog een beetje groeien.”

De wereld van Nienke Plas en haar man Resley stond even stil, toen baby Harley met spoed aan haar hart moest worden geopereerd. Een zenuwslopende week volgde, maar nu is ze dan toch weer thuis. Nienke schrijft op Instagram: “Sinds een paar dagen doen we aan lachen. Het lijkt wel of Harvey sinds de operatie megaveel gegroeid is. Ze is langer, kleurtje loopt op en lacht! Soms wil ik geloven dat ze hiermee wil laten zien dat ook zij dankbaar is voor de ‘upgrade’ die zij heeft gekregen. ‘Kijk mam, ik voel me top, ik ga lekker hoor’.”

Verwondering

Zoals Nienke ons van de week meenam naar het ziekenhuis, neemt ze ons in haar laatste vlog weer mee naar huis. Daar, met baby Harley weer in haar eigen bedje, overheerst de verwondering. “Ik vind het zo bijzonder dat ze dingen doet die ze daarvoor niet deed. Lachen doet ze nu af en toe een beetje. Ik was vergeten dat ze dat niet deed. Ze huilt ook veel minder. Ze huilde niet heel veel, maar ze kon krijsen als je haar ging verschonen. Echt van die Beyoncé-Adele-opera-noten, maar nu is ze veel relaxter.”

Vertrouwen

Home sweet home, maar spannend blijft het wel. “Ze ligt niet meer aan de monitor. Personeel loopt hier niet op de gang, artsen zijn niet in de buurt. We moeten gewoon vertrouwen hebben dat het goed gaat. Maar de eerste twee maanden dacht ik, dat het op de babydingetjes na, ook goedging. Het is gek: in één week tijd een spoedoperatie en weer thuis zijn.”

Ze vervolgt op Instagram: “Thuis bij haar broers, thuis in haar eigen bedje. Spannend vind ik het wel en het vertrouwen moet weer wat gaan groeien maar zodra ik een glimlach krijg van dit blije hummeltje lach ik breeduit terug.”