Handig: dit zijn de schoolvakanties van 2022/2023

21.06.2022 12:50
vakantie voorbij

De zomervakantie van 2022 staat nog voor de deur, maar soms kan het zo lekker zijn om alvast vooruit te kijken. Wanneer staat het volgende tripje gepland? Wij maakten een overzichtje voor je. 

Zomervakantie

Voor als je nog even niet zo goed voorbereid bent op de komende maanden, hier nog even een opfrisser voor de komende zomervakantie. De eerste scholen (Regio Midden) luiden op 9 juli al de vakantie in, de laatste scholen (Regio Zuid) hebben vanaf 23 juli vrij. Regio Noord heeft vanaf 16 juli vakantie.

Zomervakantie 2022
Bron: Rijksoverheid.nl

Schooljaar 2022/2023

Begin september zijn alle scholen in Nederland weer van start. De eerste vakantie is dan de herfstvakantie. Alleen Regio Noord wijkt af, kinderen in die regio hebben een weekje eerder vakantie dan de rest van het land. De kerstvakantie valt zoals gewoonlijk voor iedereen gelijk.

Schoolvakanties 2022/2023
Bron: Rijksoverheid.nl

Adviesweek meivakantie

De kerstvakantie en de voorjaarsvakantie volgen elkaar redelijk snel op. Scholen kunnen er zelf voor kiezen de meivakantie met een week uit te breiden. Het ministerie (OCW) heeft hiervoor een adviesweek afgegeven, dat is 22 t/m 30 april 2023. Check dus altijd goed of de school van jouw kind dit ingepland heeft of niet.

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:
*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden
Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.