Slim omgaan met je vakantiedagen: je kunt maar beter op tijd zijn met je tactiek. Neem nu een aantal dagen vrij in 2024 en je pakt er gelijk een hoop extra bij.
Dus dat zijn heel wat lange weekenden weg met de kinderen.
Door je vrije dagen die je doorbetaald krijgt op de juiste manier in te zetten kun je met twintig vakantiedagen, die je minimaal hebt bij een fulltime baan, makkelijk 44 dagen vrij hebben. En dit jaar ben jij ook op tijd. Dus hop, zet maar vast in je werkagenda. Jij bent out of office op:
– Als je 2 tot en met 5 april vrij vraagt, heb je vanaf vrijdag 29 maart tot en met zondag 7 april vrij. Dat komt door Pasen en de andere vrije dagen eromheen.
– Blok de andere weekdagen rondom donderdag 9 mei in je agenda: dan is het Hemelvaartsdag en heb je zo een week vrij terwijl je maar vier dagen op hoeft te nemen.
– Maandag 20 mei is het Pinksteren dus pak die dagen daarna en je kunt een weekje weg in het voorjaar, buiten alle dure vakanties om.
– En dan is het alweer kerst 2024: misschien nu wat vroeg om over na te denken, maar het valt gunstig. Kerst valt in 2024 op een woensdag en donderdag. Neem dus die maandag, dinsdag en vrijdag vrij en je pakt de hele week mee. Neem je ook nog 2 en 3 januari vrij, dan heb je zo 16 dagen achter elkaar niets te doen. Klinkt heerlijk, toch?
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.