Deze vakantiedagen in 2024 wil je alvast tactisch in je agenda mikken

21.11.2023 09:08

Slim omgaan met je vakantiedagen: je kunt maar beter op tijd zijn met je tactiek. Neem nu een aantal dagen vrij in 2024 en je pakt er gelijk een hoop extra bij.

Dus dat zijn heel wat lange weekenden weg met de kinderen.

Door je vrije dagen die je doorbetaald krijgt op de juiste manier in te zetten kun je met twintig vakantiedagen, die je minimaal hebt bij een fulltime baan, makkelijk 44 dagen vrij hebben. En dit jaar ben jij ook op tijd. Dus hop, zet maar vast in je werkagenda. Jij bent out of office op:

– Als je 2 tot en met 5 april vrij vraagt, heb je vanaf vrijdag 29 maart tot en met zondag 7 april vrij. Dat komt door Pasen en de andere vrije dagen eromheen.

– Blok de andere weekdagen rondom donderdag 9 mei in je agenda: dan is het Hemelvaartsdag en heb je zo een week vrij terwijl je maar vier dagen op hoeft te nemen.

– Maandag 20 mei is het Pinksteren dus pak die dagen daarna en je kunt een weekje weg in het voorjaar, buiten alle dure vakanties om.

– En dan is het alweer kerst 2024: misschien nu wat vroeg om over na te denken, maar het valt gunstig. Kerst valt in 2024 op een woensdag en donderdag. Neem dus die maandag, dinsdag en vrijdag vrij en je pakt de hele week mee. Neem je ook nog 2 en 3 januari vrij, dan heb je zo 16 dagen achter elkaar niets te doen. Klinkt heerlijk, toch?