Dee van der Zeeuw is even klaar met ongevraagd advies van moeders: ‘Kan onwijs irritant zijn’

06.10.2022 09:33
Dee van der Zeeuw

Dee van der Zeeuw en haar vriend Lars genieten volop van hun pasgeboren dochtertje Elin. Waar de influencer wat minder blij mee is, zijn alle goedbedoelde adviezen van moeders in haar inbox. ‘Het kan je zo onzeker maken’.

“Even open & eerlijk: over die goedbedoelde adviezen hè”, begint ze haar bericht op Instagram Stories. “Ik snap het, 99% van de tijd zijn ze zó goed bedoeld, maar als moeder word je overspoeld met adviezen van alle kanten en het kan je zo onzeker maken.”

Mom knows best

Zo kreeg Dee in het ziekenhuis en op Instagram veel commentaar toen ze voor haar dochtertje heel kleine pakjes en luiers kocht, omdat ze volgens haar een kleine baby zou zijn. “Onzin was het voor een baby van 3200 gram en 51 cm. We zijn ondertussen ruim 3 weken op weg en ze draagt nog steeds maat 44 en luiermaat 0. Hiermee wil ik zeggen dat je het als moeder vaak het beste zelf aanvoelt”, gaat ze verder. “En soms weet je het niet (zoals van de week met die spenen) en dan vraag je om hulp en dán is het onwijs fijn dat er zoveel lieve mensen hun ervaringen delen.”

Lees ook: ‘Dit is waarom je als nieuwbakken ouder verdomd onzeker kunt zijn’

Onwijs irritant

Als het aan Dee ligt, mag het wel een tikje minder. “Vergeet niet dat, hoe goed bedoeld je advies ook is, het ook gewoon onwijsssss irritant kan zijn haha!” En volgens haar zijn niet alleen influencers ‘slachtoffer’ van deze opmerkingen. “Ik deel dit ook met je omdat ik in m’n DM ontelbaar moeders heb zitten die tegen hetzelfde aanlopen, dus blijkbaar is dit een probleem ook zonder anderhalf miljoen volgers.”

Dee beviel op 11 september van dochter Elin Júne Gerbrands. “Och jongens wat zijn we verliefd”, schreef ze bij een zoete foto met het meisje.

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.