Mascha Feoktistova is zwanger van haar tweede kindje en ervaart sombere gevoelens tijdens deze zwangerschap. Voor een prenatale depressie bezoekt ze de POP-poli in het ziekenhuis.
Lees verder onder de advertentie
In haar nieuwste vlog neemt ze haar volgers mee naar de POP-poli , waar zwangere vrouwen met psychische klachten terechtkunnen. “Als het goed is word ik gezien door vier mensen. Dat is een psychiater, kinderarts, verloskundige en nog iemand. Dat vind ik nogal wat. Als iemand die ooit in de GGZ heeft gewerkt, weet ik dat als er een psychiater bij het gesprek zit, het serious business is.”
Het gaat gelukkig al een stuk beter met Mascha. “Ik herken de signalen, weet waar ik last van heb gehad, maar wil graag met ze in contact staan als het nodig is.” Tegelijkertijd wil ze de kostbare tijd van de experts niet ‘verdoen’. Zo moest ze vooraf een vragenlijst invullen. “Ik zag aan mijn antwoorden al dat ik niet overal het hoogste scoorde.”
Lees verder onder de advertentie
Anders
Eerder schreef de vlogster al openhartig op Instagram over haar zwangerschap. Deze voelt voor Mascha anders dan de eerste keer. “Niet minder mooi, maar wel dieper. Misschien omdat ik nu weet wat moederschap echt betekent. Hoe het je hart vult, maar soms ook je hoofd overspoelt.” Lees hier meer over die tweede zwangerschap.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).