Bevallen buurvrouwen in Brabant: 4 baby’s op een rij

22.08.2023 08:31
4 baby's geboren

Het is bijna niet te geloven, maar in Brabant zijn er binnen drie weken tijd vier meisjes geboren én ze wonen allemaal naast elkaar. De trotse papa’s uit Middelbeers vertelden aan Omroep Brabant dat de meisjes er ongeveer hetzelfde nachtrooster op nahouden: “Midden in de nacht tijdens de voedmomenten, om half drie en half zes, hoor je de buren op hetzelfde moment de trap af lopen.”

Buurtfeest

Het is een grappig gezicht, al die geboorteborden op een rij. Fiene, Noor, Saar en Lou kwamen allemaal in Augustus ter wereld en dat zorgt voor hilariteit bij mensen die door de straat lopen. “Ze staan dan echt te kijken en te lachen van: wat is hier gebeurd? Allemaal zo kort op elkaar en dan ook vier meiden. Echt heel grappig,” aldus Dennis, de vader van Lou (19 augustus). Een van de terugkomende grappen die de mannen horen is dat de grond wel heel vruchtbaar moet zijn. “Ik zei eerst altijd dat we een buurtfeest hadden gehad,” grinnikt Dennis.

Vier nieuwe buurmeisjes

 “We zijn bijna allemaal jongens en meiden uit Middelbeers die tegelijkertijd hun huizen bouwden,” vertelt Mark, de vader van Saar (17 augustus). “Toen we erachter kwamen dat we allemaal zwanger waren, was dat extra speciaal.” Bij het kiezen van de naam was het wel even spannend: wat als de buren daar ook voor gaan? Het bleken namelijk ook allemaal meisjes te zijn. “Maar we hebben ons er niet druk over gemaakt. Saar was echt ons favoriete naam. We dachten: als een van hen die naam ook pakt, houden we ‘m toch.”

Fiene, Saar, Lou en Noor zijn geboren

Is het onze baby?

Nu ze er allemaal zijn, is de drukte compleet. “Je hoort weleens een kind huilen, dan sprint je naar binnen en blijkt het loos alarm!,” aldus Jeroen, de vader van Fiene (3 augustus). Maar het is niet alleen maar gehuil, er zijn ook gemoedelijke geluiden waaruit blijkt dat je niet alleen bent ’s nachts, vertelt Ruud, vader van Noor (16 augustus): “Het is hier niet gehorig, maar tijdens de vast voedmoment ’s nacht hoor je af en toe wel de buren. Om half 3 en half zes ’s morgens hoor je dan iemand de trap af gaan om een flesje te maken.”

De vier trotse vaders praten elkaar zo nu en dan op straat even bij over hun meiden.

Bron en beeld: Omroep Brabant