Moeder waarschuwt voor batterijen in badspeeltjes na oogletsel peuter

13.01.2024 11:41
batterijen badspeelgoed badspeeltjes Bron: Pexels

Spetteren en plonzen met bergen schuim en badspeelgoed, grote kans dat jouw kind het heerlijk vindt. Nu heb je waarschijnlijk weleens waarschuwingen gehoord over schimmel in badspeeltjes. Speeltjes die water spuiten kunnen namelijk een broedplaats zijn voor bacteriën. Maar deze moeder waarschuwt nu voor een ander gevaar, namelijk batterijen in badspeelgoed.

Eliza McLaughlin plaatste een waarschuwing voor ouders op Facebook over een potentieel gevaarlijk speeltje. Het gaat om een speeltje van het populaire liedje Babyshark, een haai die op batterijen werkt. Zelf had ze geen idee dat badspeelgoed met batterijen gevaarlijk kon zijn, daarom vindt ze het extra belangrijk om haar ervaring met anderen te delen.

Badspeeltjes met batterijen

Het gaat dit keer dus niet om schimmel, maar om de batterijen in een badspeeltje die veel pijn veroorzaakte bij haar zoon, Zaylin. Op Facebook schrijft McLaughlin ze Zaylin in bad had gezet om te spelen terwijl ze zich klaarmaakte voor haar werk. Zoals veel kleine kinderen, houdt Zaylin ervan om in het water te spelen en blijft hij “best wel een tijdje” zitten schrijft McLaughlin op Facebook. Maar deze keer was dat anders, Zaylin wilde er namelijk al snel uit.

“Terwijl ik hem afdroogde, wreef hij in zijn ogen en zei ‘pijn, pijn’, maar wreef ook in zijn oren. Daardoor nam Mc Laughlin aan dat hij een oorontsteking had en nam ze zich voor om hem de volgende dag naar de dokter te brengen. “Ik zet hem neer, zet de tekenfilm aan en we beginnen aan ons ontbijt,” schrijft ze in haar Facebook-bericht.

Naar het ziekenhuis

Maar dan merkt de moeder iets vreemds op. Zaylin’s ogen waren namelijk rood, wat haar zorgen baarde. Ze ging terug naar het bad om naar zijn badspeelgoed te kijken, en één speeltje viel haar in het bijzonder op. “Ik dacht meteen aan hoe onze ochtend was verlopen en controleer dit specifieke speeltje omdat de rest van zijn speelgoed eenvoudig is en er geen water in kan komen. Ik heb op sociale media overal gelezen over schimmel die groeit in bepaalde badspeeltjes, dus die heb ik nooit gekocht,” legt ze uit in haar bericht. “Maar ik zag eerder nooit iets over batterij-aangedreven speeltjes.” Als McLaughlin het speeltje openmaakt, zit er zoveel roest en batterijzuur in het speeltje dat ze vermoed dat dit heeft gebrand in zijn ogen.

De moeder gaat vervolgend met Zaylin naar het ziekenhuis, waar hij behandeld werd aan zijn ogen. “We zijn naar het ziekenhuis gegaan en hebben behandeling voor zijn ogen gekregen,” schrijft ze, eraan toevoegend dat zijn ogen “nog steeds gezwollen zijn, omdat het net is gebeurd, maar ik wilde gewoon iedereen waarschuwen die dit specifieke speeltje heeft of andere batterij-aangedreven speeltjes die voor water/baden zijn gemaakt om ze weg te gooien!”

Ouders zijn dankbaar

Het bericht van de moeder is al eer dan 250.000 keer gedeeld, en mensen zijn dankbaar voor McLaughlin’s waarschuwing. “Ik gooi het nu in de prullenbak,” schrijft een ouder. Iemand anders was het daarmee eens en tagde een vriend, en zei: “Ik denk dat ik dit speeltje bij jou thuis heb achtergelaten. Gooi het weg.” Een ander reageert: “Ik wilde dat bijna kopen voor mijn kleindochter. Bedankt voor dit bericht.”

Dus heb jij thuis nog badspeeltjes met batterijen liggen? Dan is het misschien verstandiger om ze weg te gooien.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.