Dag 14 | Recept | Bessen-vijgen muffins

17.11.2022 09:51
Deze muffins zijn lekker als ontbijt, maar ook na een workout of bij je lunch. Maak een grote voorraad en vries een gedeelte in. Zo heb je altijd iets voedzaams bij de hand. Ook makkelijk om mee te nemen! Havermout bevatten zowel oplosbare als onoplosbare vezels en zijn daardoor een traktatie voor je darmen. In plaats van blauwe bessen kun je bijvoorbeeld ook bramen toevoegen.

Bereiding 15 minuten / oventijd 25 minuten / 10 muffins

INGREDIËNTEN

  • 100 g gedroogde vijge
  • 100 g walnoten
  • 100 g havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 g proteïnepoeder, vanillesmaak
  • 2 el agavesiroop
  • 200 ml amandelmelk
  • 125 g blauwe bessen

EXTRA NODIG
(siliconen) muffinvormpjes

BEREIDEN

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C.
  2. Snijd de vijgen in repen, leg ze in een kommetje en giet er kokend water over totdat ze net onder water staan. Laat de vijgen 5 minuten weken.
  3. Maal de walnoten fijn in een keukenmachine en meng ze met de havermout, het bakpoeder en het proteïnepoeder.
  4. Schenk de agavesiroop en de amandelmelk door de droge ingrediënten en roer door elkaar. Schep als laatste de blauwe bessen door het deeg.
  5. Schep het deeg in de muffinvormpjes en bak de muffins in 25 minuten goudbruin.

Nanneke Schreurs is voedingsdeskundige, orthomoleculair therapeut en personal trainer. Daarnaast schreef ze meerdere boeken met recepten voor een gezonde maar ook lekkere levensstijl waaronder het boek Fit Fab 40

Ga verder naar de volgende dag
Ga terug naar de 30 dagen challenge
Download hier de 30 dagen kalender