Tijdens je zwangerschap kan je smaak volledig op z’n kop staan. Van liters melk tot knapperige rauwkost: ineens heb je onverklaarbare trek in dingen die je normaal nauwelijks aanraakt.
Lees verder onder de advertentie
Wist je dat die cravings vaak een boodschap van je lichaam zijn? Dit is waar je trek in kunt krijgen – en wat het betekent.
Lees verder onder de advertentie
Zuivel – melk en kaas Je kunt er niet genoeg van krijgen: melk, kaas, yoghurt – alles wat maar romig is. Gaat het in liters en kilo’s tegelijk? Grote kans dat je lichaam schreeuwt om calcium. Je baby is druk bezig met botjes maken en daar is behoorlijk wat calcium voor nodig.
Fruit – vooral de frisse smaken Appels, aardbeien, nectarines, watermeloen en sinaasappels; het liefst eet je ze de hele dag door. Die sappige cravings kunnen komen door een verhoogde behoefte aan vitamine C, belangrijk voor de weerstand van zowel jou als je kindje.
Zure en zoute lekkernijen Zure matten, augurken, chips of zelfs een sappige hamburger? Als je hier maar geen genoeg van krijgt, kan dat te maken hebben met een grotere behoefte aan natrium. Je lichaam maakt meer bloed aan, en daar hoort een beetje extra zout bij.
Lees verder onder de advertentie
Chocolade – puur genieten Als je ineens niet zonder chocola kunt, kan dat liggen aan een tekort aan magnesium. Dit mineraal is belangrijk voor je spieren en zenuwen, maar laten we eerlijk zijn: soms heb je gewoon wat extra zoete troost nodig.
Frituur – alles wat knispert Patat, kroketten, frikandellen… het lijkt alsof je niet meer zonder kunt. Volgens de theorie vraagt je lichaam om gezonde vetten. Visolie kan hierbij helpen, maar zeg nou zelf: die knapperige frietjes zijn toch net even lekkerder?
Lees verder onder de advertentie
Cola – de nieuwe dorstlesser Nooit fan van cola geweest, en nu ineens niet meer weg te denken uit je koelkast? Deze craving zou ook te maken kunnen hebben met je behoefte aan calcium. Ja, zelfs in cola zit een beetje, al zijn er natuurlijk gezondere opties.
Rauwkost – fris en gezond Komkommerschijfjes, cherry tomaatjes, wortels… Als je jezelf betrapt op het snaaien van rauwkost, is je lichaam misschien gewoon heel blij met wat extra vitaminen en vezels.
Lees verder onder de advertentie
IJsklontjes – of liters water Zit je ineens op ijsklontjes te kauwen of heb je liters ijswater nodig? Dit kan wijzen op een tekort aan ijzer of vitamine B. Tijd om wat extra te letten op je voeding!
Welke craving je ook hebt, luister naar je lichaam. Het weet vaak precies wat het nodig heeft – en soms is dat gewoon een kroket met een flinke scheut chocolademelk.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Je zou denken dat de royals alles in huis hebben wat hun hartje begeert én nog een beetje meer. Maar wanneer Koningin Máxima terugblikt op haar tijd als kersverse moeder, doet ze een bijzondere onthulling.
Ellen is trajectbegeleider in het voortgezet speciaal onderwijs, thrillerauteur bij uitgeverij De Fontein, moeder van Lewis en Miles (13 en 10) uit een vorige relatie en Sophia (2) en baby Aiden met haar vriend Nils. Volg haar op Instagram.
Louise (37) heeft samen met haar man Gijs (40) drie kinderen. Twee dochters Beau (7), Lauren (5) en de grote trots van haar man, zoon Julian (3). Voordat ze aan kinderen begonnen hebben ze besproken hoe ze de opvoeding en rolverdeling zouden aanpakken, alleen van die afspraken is niks terechtgekomen. Hij doet zich voor als […]
Een leerkracht vertelt iedere week aan Kek Mama wat ze meemaakt. Deze keer: Juf Saar (33) geeft les aan groep vier als een leerling een geheimpje komt vertellen.
Je in je tienerjaren aangetrokken voelen tot iemand die wat ouder is, is niet ongewoon. Maar wat doe je als je dochter van vijftien verliefd wordt op de buurman? Een man van 35, die ook nog eens een paar deuren verderop woont?
Zakgeld. We hebben er allemaal onze eigen ideeën over. De één begint als hun kind acht jaar is met 1 of 2 euro per week. De ander wacht tot hun kind twaalf jaar is en geeft 6 of 7 euro. Maar Ceyda’s broer? Die heeft dat bedrag gewoon keer honderd gedaan. Zijn kinderen krijgen maar […]