Met deze tips geniet ook jij, mama, van Koningsdag

27.04.2024 06:05

Koningsdag, de dag van oranje gekte, vrijmarkten en feestjes, maar ook de dag waarop wij moeders vaak druk zijn met het verzorgen en vermaken van ons kroost. Geen zorgen mama’s! Met deze handige tips kun je ook zelf een feestje bouwen op Koningsdag.

 1. Silent disco voor het hele gezin: Verzamel alle koptelefoons in huis, verbindt ze met diverse apparaten, et voila: jullie hebben een eigen silent disco. Tieners luisteren naar die ene coole artiest wiens naam je altijd vergeet (oeps), de kleintjes naar juf Roos en mama naar haar favoriete hits uit die goeie ouwe tijd. Over een echte win-win gesproken ;).
 2. Proosten op de koning: Tover jullie keukenbar of eettafel in tot feestelijke bar waar kleurrijke cocktails worden geserveerd voor de kids. Pluspunten als zij fungeren als bartenders (heb jij je handen even vrij). Jij zet natuurlijk een fles wijn koud of giet een scheutje alcohol in je mocktail voor een extra feestelijke touch.
 3. Chill-out hoek: Richt een gezellige chill-out hoek in met comfortabele zitzakken, kussens, bankjes, stoeltjes en dekens. Voorzie de hoek van speelgoed, knutselspullen, tablets of een tv-scherm, zodat de kids zowel kunnen relaxen als zich vermaken. Deze hoek is alleen voor kids: ouders zijn niet welkom, en dat vind jij helemaal niet erg.
 4. Verken de vrijmarkt: Neem een kijkje op de lokale vrijmarkt en geef de kinderen een zakcentje en de opdracht om opzoek te gaan naar de mooiste schat. Het is een leuke manier om ze te betrekken bij de festiviteiten, een kans om ze om te leren gaan met geld en jij kunt op je gemak de vrijmarkt afstruinen.
 5. Staan jullie zelf op de vrijmarkt? Wellicht heb je dan iets aan deze, last minute, unieke tips.
 6. Vieren jullie het lekker knus thuis? Dit zijn de leukste koningsdagspelletjes om thuis te doen.
 7. Tompouce eten: Een oranje tompouce (of andere zoete lekkernij in de kleur die ons land vertegenwoordigt) mag niet ontbreken aan het verjaardagsfeest van onze koning. Maak er een challenge van: ‘Wie van jullie lukt het om geen kruimeltje te morsen?’ Deze uitdaging vereist opperste concentratie, en zo kan jij ongestoord genieten van jouw tompouce-moment.
 8. Een paar uurtjes voor jezelf: Als de mogelijkheid zich aanbiedt, gun jezelf een paar uurtjes feest door de kinderen een paar uurtjes bij opa en oma (of andere familie of vrienden) te laten. Zo kun jij even ongestoord genieten van een feestje, een wandeling maken langs de kraampjes, of simpelweg even bijkomen van alle drukte.
 9. Zijn je kindjes heel klein? Dit zijn feestelijke Koningsdag activiteiten voor de allerkleinsten.
 10. Geniet: Makkelijker gezegd dan gedaan, maar laat alle stress los en geniet van deze nationale feestdag met je kids. Als moeder zijnde kun je niet gelukkiger zijn dan wanneer je jouw kids lol ziet hebben. Dus tover jullie oranje outfits uit de kast, hang de slingers letterlijk op, zet een muziekje aan, maak (gekke) foto’s, speel spelletjes en ga helemaal op in het moment.

  Fijne Koningsdag!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.