Dit is jouw minst favoriete mom duty, volgens je sterrenbeeld

26.05.2024 11:00

Als moeder draai je constant mee in een mallemolen van taken, van het smeren van boterhammen tot het organiseren van kinderfeestjes. Er zijn van die mom duties waar we het liefst met een grote boog omheen zouden lopen. Deze taak laat jij volgens je sterrenbeeld liever aan een ander over.

Ram

Als energieke Ram ben je altijd in beweging en klaar voor actie, maar de dagelijkse schoolrit kan je spontane plannen danig in de war schoppen. Het gedoe om je kinderen op tijd klaar te maken, ze in de auto te krijgen en dan ook nog eens in de rij te staan bij het schoolplein, kan je flink irriteren. Jij wilt vooruit, niet stilstaan!

Stier

Jij houdt van gezelligheid, maar de gedachte aan het organiseren van een kinderfeestje kan je angstzweet bezorgen. Het plannen van activiteiten, het entertainen van een groep hyperactieve kinderen en het schoonmaken na afloop zijn niet echt jouw ding. Geef jou maar een rustig avondje thuis met een goed boek.

Tweelingen

Als nieuwsgierige en speelse Tweelingen hou je van afwisseling en vrijheid. Het structureren van de dag van je kinderen kan een uitdaging zijn. Je bent meer geneigd om spontaan nieuwe activiteiten te bedenken dan je bezig te houden met het vastleggen van een strak schema. Je laat je liever leiden door de flow van het moment dan door vaste tijden en routines.

Kreeft

Je vindt het heerlijk om voor anderen te zorgen, maar het dagelijks bedenken en bereiden van het avondeten kan soms te veel worden. Het constante gejammer over wat ze wel en niet willen eten en de eeuwige strijd om groenten op hun bord te krijgen, kan je behoorlijk uitputten. Je vindt het zoveel chiller als je partner kookt.

Leeuw

Als Leeuw vind je het geweldig om in de spotlights te staan, maar als het op bedtijd aankomt, wil je gewoon even rust voor jezelf. Het constante gezeur over nog één verhaaltje of nog één knuffel kan je geduld behoorlijk op de proef stellen. Jij hebt behoefte aan wat quality time voor jezelf, zonder onderbroken te worden door je kleine welpjes.

Maagd

Je bent een perfectionist en hecht veel waarde aan orde en netheid, maar het constant moeten opruimen na het spelen van je kinderen kan je tot wanhoop drijven. Het lijkt alsof ze in een mum van tijd de hele kamer overhoop halen, terwijl jij net alles netjes had geordend. Je hebt liever een opgeruimde omgeving waarin je rustig kunt werken aan je to-do lijstjes.

Weegschaal

Je vindt het belangrijk dat alles er mooi uitziet, inclusief de lunchpakketten van je kroost. Maar het dagelijks moeten bedenken en bereiden van gezonde en gevarieerde lunches kan je behoorlijk uit je evenwicht brengen. Je hebt liever dat iemand anders deze taak van je overneemt, zodat jij je kunt concentreren op het esthetisch verantwoord inpakken ervan.

Schorpioen

Als Schorpioen hou je van connecties, maar het organiseren van speelafspraken voor je kinderen voelt soms als een mijnenveld. Je bent bang dat het niet klikt tussen de kinderen of dat er conflicten ontstaan die je moet oplossen. Je hebt liever controle over de situatie en vermijdt daarom liever deze sociale interacties.

Boogschutter

Je bent een echte avonturier en geeft om vrijheid, maar het moeten helpen met huiswerk kan je het gevoel geven dat je vastzit. Je wilt liever je kinderen de wereld laten ontdekken dan ze vast te pinnen op hun schoolwerk. Je hebt het liefst een ontspannen en ongedwongen sfeer in huis, zonder de druk van deadlines en cijfers.

Steenbok

Je bent altijd bezig met het plannen van de toekomst, maar het organiseren van uitstapjes met je kinderen kan je stress bezorgen. Je wilt dat alles perfect verloopt en dat iedereen het naar zijn zin heeft, maar het gedoe met het regelen van tickets, het maken van reserveringen en het zorgen voor vervoer kan je behoorlijk uitputten. Geef jou maar een rustig weekend thuis.

Waterman

Je hecht waarde aan vrijheid en creativiteit, en het moeten bijwonen van ouderavonden voelt soms als een verplicht nummer. Je hebt liever een meer informele manier van communiceren met de leraren van je kinderen, waarbij je zelf bepaalt wat je wilt bespreken en wanneer. Het strakke schema van ouderavonden past niet echt bij jouw vrije geest.

Vissen

Als dromerige Vissen heb je een rijke fantasie en een groot hart, maar het klaarleggen of uitkiezen van kleding voor je kinderen kan een uitdaging zijn. Je verdwaalt liever in je eigen gedachten dan bezig te zijn met alledaagse taken zoals het samenstellen van outfits. Je laat je sowieso liever leiden door je intuïtie dan door fashionregels.

Dit zeggen de sterren ook:
Kinderen met deze sterrenbeelden doen het goed op school
Moeders met deze sterrenbeelden zijn goed in het huishouden
Je ideale Europese vakantiebestemming volgens je sterrenbeeld

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.