Moeder zijn en fulltime werken, een avond alleen verkiezen boven een met vriendinnen, zonder make-up de deur uit gaan. Veel vrouwen voelen zich vandaag de dag schuldig om de kleinste dingen. Dingen die misschien afwijken van sociale of maatschappelijke verwachtingen, maar waar jij wel degelijk achter staat. Wordt het niet eens tijd dat we stoppen met ons druk maken over wat anderen vinden of denken?
Lees verder onder de advertentie
Het team achter Goodiebox vindt van wel en heeft besloten vrouwen te helpen bij het wegnemen van die onnodige schuldgevoelens.
Sorry, not sorry
Met een indrukwekkende commercial lanceren ze de Non-Apology campagne, die elke vrouw wakker zou moeten schudden. In de video delen diverse ‘gewone’ vrouwen alle dingen waar ze zich schuldig over voelen. Maar ook zien we hoe deze vrouwen dat schuldgevoel los proberen te laten. Had je geen zin om je benen te scheren? Prima. De kinderen een weekend bij opa en oma ‘dumpen’ omdat je even wat ruimte voor jezelf nodig hebt? Doen. ‘Sorry, maar geen sorry’; excuses maken voor iets wat goed voelt voor jou, is allesbehalve nodig.
Met de campagne wil Goodiebox vrouwen op het hart drukken wat vaker aan zichzelf te denken. En laten zij nou net experts zijn in het verzorgen van de ultieme me-time producten en zelfverwennerij? Net als op een magazine of streamingsdienst kun je een abonnement nemen op Goodiebox. Je ontvangt dan één keer per maand een voor jou persoonlijk samengestelde cadeaubox met de mooiste beauty- en verzorgingsproducten ter waarde van minimaal 80,-. Dat betaal je echter bij lange na niet: voor slechts 24,95 (inclusief verzendkosten) wordt een Goodiebox bij jou afgeleverd. Da’s toch het ultieme (en dikverdiende) maandelijkse cadeautje aan jezelf?
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.