De chaoot of de cool mom? 15 type moeders die je sowieso herkent

15.03.2024 19:05

Oh de wereld van het moederschap… Daar waar we jongleren met luiers, slapeloze nachten en proberen te onthouden waar we onze sleutels hebben gelaten.

Gelukkig delen we lief en leed met onze vriendinnen, daar waar we steun vinden. In elke vriendinnengroep ontmoet je een bonte verzameling moeders, elk met hun unieke karaktereigenschappen. Minstens drie van deze moeders herken je ongetwijfeld:

1. De planner pur-sang

Deze moeder heeft haar leven zo strak gepland dat zelfs de klok jaloers is. Van de melkvoeding tot play dates, alles staat in haar georganiseerde agenda. Haar luiertas lijkt op Mary Poppins’ magische tas, vol met alles wat je maar kunt bedenken.

8 dingen die je herkent als je een moeder bent die alles overdenkt

2. De chaoot

Deze moeder leeft volgens het motto “het komt wel goed.” Haar kinderen hebben misschien niet altijd bijpassende sokken, maar ze hebben de tijd van hun leven. Deze moeder ziet het grotere geheel en geniet van elk onverwacht avontuur.

3. De health guru

Deze moeder heeft een voorraad superfoods waar zelfs een gezondheidswinkel jaloers op zou zijn. Haar kinderen zijn dol op chiazaad-smoothies en quinoakoekjes. Als het gaat om gezondheid, is zij de koningin van de groene bladgroenten.

4. De meme koningin

Voor deze moeder is elke situatie een kans voor een hilarische meme. Haar vriendinnengroep wordt regelmatig getrakteerd op humoristische kijkjes in het moederleven. Wie wist dat luiers verschonen zo komisch kon zijn?

Lees ook – 7x type moeders die je tegenkomt op het schoolplein

5. De crea bea

Van zelfgemaakt speelgoed tot handgebreide dekens, deze moeder heeft het allemaal onder de knie. Haar huis lijkt op een Pinterest-bord, en haar kinderen hebben een garderobe vol met zelfontworpen outfits.

6. De onvermoeibare wereldreiziger

Deze moeder neemt haar kinderen mee op avontuur, of het nu een lokale speeltuin is of een exotische bestemming. Haar kinderen hebben meer stempels in hun paspoort dan de meeste volwassenen.

7. De fashionista

Het lijkt erop dat deze moeder zo uit een modetijdschrift wandelt, zelfs als ze alleen maar boodschappen doet. Haar geheim? Een relaxte houding en een talent voor het samenstellen van moeiteloze, stijlvolle outfits.

8. De cheerleader

Deze moeder is de grootste fan van haar kinderen. Of het nu gaat om voetbalwedstrijden, schooloptredens of zelfs huiswerk maken, ze juicht luidkeels en moedigt onvermoeibaar aan.

9. De cool mom

Voor deze moeder zijn iPads, apps en slimme apparaten de beste vrienden. Haar kinderen hebben waarschijnlijk al op jonge leeftijd hun eigen YouTube-kanaal en weten meer van gadgets dan de meeste volwassenen.

10. De zen mama

De Zen-Mama lijkt altijd een aura van kalmte om zich heen te hebben. Of het nu gaat om een meltdowndrama van de kleintjes of een tienercrisis, ze behoudt haar koele, kalme houding. Haar mantra? “Relax…”

11. De avonturier

Deze moeder houdt van avontuur. Van spontane uitstapjes naar het pretpark tot last-minute pyjamaparty’s, ze is altijd in voor plezier. Haar motto luidt: “Je leeft maar één keer, laten we er het beste van maken.”

12. De psychologe

Ze heeft een schouder om op te huilen en een luisterend oor voor elke vriendin die het nodig heeft. Of het nu gaat om relatieperikelen, werkproblemen of gewoon een slechte dag, ze staat altijd paraat met een warme kop thee en een begrijpende glimlach.

Herken jij jezelf hierin? Dan ben je een hoogsensitieve moeder

13. De trendsetter

Deze moeder is op de hoogte van alle laatste trends, of het nu gaat om kindermode, interieur of de nieuwste kinderboeken. Haar vriendinnen kunnen altijd rekenen op haar voor de beste tips en adviezen.

14. De regeltante

Ze heeft niet alleen haar eigen leven op orde, maar ze helpt ook anderen om hun zaken te regelen. Of het nu gaat om belastingen, opruimen of het plannen van een groepsuitje, ze heeft alles onder controle.

15. De fitness fanatic

De fitness fanatic is een moeder die sporten tot kunst heeft verheven. Of het nu gaat om ochtendyoga, hardlopen met de kinderwagen of een wekelijkse bootcamp, ze brengt een gezonde dosis energie in de vriendinnengroep.

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.