7x type moeders die je tegenkomt op het schoolplein

25.01.2024 11:05

Het schoolplein: een microkosmos waar diverse moedertypes samenkomen. Van de tot in de puntjes georganiseerde tot de altijd-laatkomende moeders. Hier zijn de zeven types die je ongetwijfeld tegenkomt als je ‘t kroost naar school brengt of ophaalt.

1. Koningin punctualiteit 

Deze moeder heeft een ingebouwde klok en staat stipt op tijd te wachten. Inclusief perfect gekapt haar en een outfit om door een ringetje te halen. Haar agenda is haar bijbel en ze houdt haar horloge altijd in de gaten voor het geval dat.

2. Miss zen

Deze ontspannen mama maakt zich niet druk. Ze verschijnt op het schoolplein in haar huispak (en soms zelfs pantoffels) en lijkt altijd in een zen-modus te verkeren. Niets maakt indruk op haar, en zelf heeft ze een kalmerend effect op iedereen om haar heen.

3. Het muurbloempje

Ze is er altijd, maar je merkt haar nauwelijks op. Deze moeder heeft een ongelooflijke gave om onopgemerkt wonderen te verrichten. Of ze de klassenactiviteiten op zich neemt of andere ouders een helpende hand biedt: ze is er altijd, maar toch ook niet.

4. De (over)enthousiasteling

Met een ontembare passie voor vrijwilligerswerk op school, organiseert deze mama elk evenement. Van de sponsorloop, tot de sportdag en de boekenweek. Haantje (in dit geval kipje) de voorste staat altijd vooraan.

Lees ook – ‘Je kind alleen thuis laten: ‘Alle schoolpleinmoeders vinden er wat van’’>

5. De momfluencer

Altijd op de hoogte van de laatste trends en geruchten op het schoolplein, domineert deze moeder de school community op social media. Ze heeft de scoop over alle nieuwtjes nog voordat je ze zelf weet. Hoe herken je haar? Haar telefoon is een verlengstuk van haar hand.

6. De fitmom

Gewapend met haar yogamat en gehuld in een strakke legging, staat deze moeder op scherp voor een spontane workout, klaar om snel wat oefeningen te doen tussen het heen en weer rijden naar school en andere verplichtingen door.

7. De chaoot

Met een kind aan de hand komt deze moeder altijd met volle vaart aanzetten. Haar gehaaste entree is een vertrouwd schouwspel, maar ze lijkt er totaal niet mee te zitten. Ze brengt een vrolijke chaos met zich mee en weet altijd een glimlach op ieders gezicht te toveren.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.