Met de kinderen in één bed slapen? So what. Even schermtijd voor wat rust? So what. Iedere moeder doet het goed op háár manier.
Lees verder onder de advertentie
Met mombracing strijdt Kek Mama voor een wereld waarin moeders elkaar ondersteunen in plaats van onderuithalen. Speen of niet, wel of geen strikte schermtijdregels, verse maaltijden of een kant-en-klaar potje. In onze So What-video’s laten moeders zien welke keuzes zij maken in het moederschap. En dat niet iedereen het daarmee eens is? So what. Onthoud: er is geen moeder zoals jij en geen kind zoals dat van jou.
Lees verder onder de advertentie
Laat maar lullen
We vroegen jullie ook naar jullie So What-moment. Een greep uit de reacties.
“Hier staat de tv soms de hele dag aan, maar andere dagen helemaal niet. So what.”
“Zoon (3) wil niet zonder luier de deur uit. Gaat na de zomervakantie naar school.”
“Mijn kinderen (7 en 3) gaan ‘pas’ tussen 20.00-20.30 uur naar bed.”
“Mijn kleine krijgt ’s avonds bijna altijd een potje.”
“Zoon (2) wil zijn speen overdag nog niet afstaan. Ik geef hem die troost.”
“Het is bijna 10.00 uur en we lopen nog in pyjama.”
“Mijn kind ligt te dweilen op de winkelvloer #sowhat.”
“Soms slaapt ze elke week een nachtje bij opa en oma, voor onze rust.”
“Dat mijn kinderen af en toe scheldwoorden overnemen. Ooooh shit. Ooooh fuck.”
“Ik koop mijn kinderen om met snoep.”
“Romper weggooien na een ongelukje in plaats van uitwassen.”
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.