De supermarkt is voor veel moeders een arena vol uitdagingen, drama en verrassingen waar je écht geen zin in hebt. Deze tien supermarktstruggles zijn dan ook herkenbaar voor elke mama.
Lees verder onder de advertentie
Of je overprikkeld raakt door een peuterdriftbui in het gangpad, een kind dat ineens vijf snacks tegelijk wil, of zelf probeert te onthouden wat er ook alweer op je lijst stond.. De supermarkt kan voor veel mama’s een heuse survivaltocht zijn en wel hierom:
1. ‘Mam, mag ik dit hebben?’
Alsof ze álles op ooghoogte voor kleine grijpgrage handjes zetten. Die eindeloze discussie of je kleuter die mierzoete, kleffe koekjes in het winkelwagentje mag gooien of die gifgroene kikkersnoepjes nu ein-de-lijk mag hebben, soms ben je het gewoon zat.
Je had het netjes opgeschreven, alles gepland, en nu? Ligt je boodschappenlijstje nog op het aanrecht óf je telefoon met je digitale notities heeft een lege batterij. Dus nu probeer je ter plekke te bedenken wat er in de koelkast ligt, wat resulteert in een kar vol producten die je niet nodig hebt in plaats van die cruciale melk die je absoluut wél nodig had.
Lees verder onder de advertentie
3. De ‘gratis’ banaanheisa
De supermarkt biedt gratis stukjes fruit aan en dat leek je handig. Totdat je kind na de eerste hap van de gratis banaan in huilen uitbarst omdat het schilletje niet precies op de juiste manier is afgepeld. Uitleggen dat we geen andere kunnen pakken blijkt er niet in te zitten..
4. Sprintsessie door de winkel
De moed zakt je alweer in de schoenen als je kind plotseling wegschiet tussen de rekken. Terwijl jij een poging doet om je peuter terug te vinden, is je kleintje snel tussen de chipszakken gedoken.
5. Wel het kleine winkelkarretje, maar niet duwen
Ze willen alles zelf doen, inclusief dat schattige kleine kinderkarretje meenemen. Maar na drie stappen ben jij degene die het karretje duwt. Zucht..
Je bent eindelijk aan de beurt, de boodschappen zijn gescand en je grijpt in je tas, waar een hele verzameling snacks, luiers en willekeurige speelgoedjes op je portemonnee liggen. Je graaft, terwijl de rij achter je groeit én probeert ondertussen wanhopig je kind in de gaten te houden.
7. De eindeloze waarom-vragen
Waarom liggen die koekjes daar? Waarom mag ik ze niet? Waarom heb jij bananen in de kar? Waarom, waarom, waarom? Je probeert geduldig te blijven terwijl je snel langs de schappen sjeest om deze filosofische vragen te omzeilen.
8. Peuterdriftbui bij de uitgang
Je bent er bijna, de uitgang van de supermarkt is al in zicht. Totdat je peuter besluit niet meer te willen lopen en een scène te schoppen vlak voor de finish. Op sommige momenten had je er graag bij willen liggen..
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.