Beeld: Getty
Beeld: Getty


Invloeden van buitenaf – zoals vervuilde lucht, slechte voeding, roken en stress – kunnen je huid sneller verouderen. Geen zorgen: daar is gewoon wat aan doen. Kwestie van deze tips lezen en je kunt aan de slag.

Goed kneden

Geloof het of niet, maar je kunt jezelf al in één minuut trakteren op een mini-gezichtsmassage – ideaal als je weinig tijd hebt. Zo’n massage is niet alleen goed voor de bloedsomloop, maar je huid wordt ook nog eens heerlijk soepel. Van je voorhoofd, je hals tot aan je jukbeenderen: even kneden en je kunt er weer tegenaan. En het scheelt je bovendien een vermogen in een of andere dure schoonheidssalon. Kijk hier wat je precies moet doen.

 

Slaap eens op je rug

Je kunt huidveroudering al op de meest simpele manieren te lijf gaan, bijvoorbeeld door op je rug te slapen. De reden is doodeenvoudig: als je op je zij of buik ligt, wordt je gezicht tegen je kussen aangedrukt en krijg je na een nacht slapen sneller lijntjes in je gezicht. Slapen op je rug voelt in het begin misschien wat onwennig, maar geloof ons: na een week weet je niet beter.

 

Scrubben of een masker

Een wekelijkse scrubbeurt doet wonderen: je verwijdert namelijk alle dode huidcellen en je huid wordt lekker soepel. Gebruik voor je lijf een scrubspons en voor je gezicht een scrubgel met een grove korrel. Heb je een droge of gecombineerde huid? Kies dan voor een fijnere korrel. Even inmasseren, afspoelen en klaar ben je. Ook zalig: een masker. Wordt je gezicht lekker zacht van.

 

Aan de thee en chocola

Veel antirimpelcrèmes bevatten antioxidanten: dat zijn stoffen die helpen je huidcellen te beschermen tegen schade van buitenaf, zoals UV-straling. Diezelfde antioxidanten zitten ook in bepaalde voedingsmiddelen, zoals groenten en fruit, groene thee en - geloof het of niet – in pure chocola: daarin zitten bestanddelen die ervoor zorgen dat je huid dikker, sterker en zachter wordt.

 

Versterkt je huid

Slow Âge van Vichy smeren helpt: in deze lichte fluïde zitten speciale antioxidanten uit Baïcaline wortels en vitamine E. Daarnaast bevat het mineraliserend thermaal water en de huidversterker bifidus. Extra voordeel: door nu te smeren heb je straks minder fijne lijntjes en rimpels en word je op een mooie, natuurlijke manier ouder. VICHY SLOW ÂGE 50ML SPF 25*, verkoopadviesprijs
€ 30,25

 

* Verkrijgbaar in jouw (online) apotheek

het_bestaat_een_spa_met_oppas_voor_je_kind

Je fantaseert al maanden van een dagje spa, maar de oppas laat het afweten. Wat doe je dan? Je boekt gewoon een ticket naar L.A. en gaat naar Spa Lé La, waar heuse nanny's rondlopen.

Oké, vrijwel ondoenlijk natuurlijk om alleen hiervoor naar de andere kant van de wereld te vliegen, maar wel leuk dat 't bestaat. 

 

'Goed voor jezelf zorgen'

Het idee is bedacht door Trina Renea. Zij is (hoe kan het ook anders) moeder en weet uit ervaring dat je af en toe snakt naar wat relaxtijd. "Iedere ouder zou goed voor zichzelf moeten zorgen", zegt ze tegen Babble. “Dan ben je niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor je kind." En eerlijk: daar heeft ze wel een punt. Want wie kan het na tig gebroken nachten nog opbrengen om in alle kalmte een driftige peuter van een supermarktgrond te plukken? Juist. Niemand.

 

Lees ook
Opvoeden zonder stress: 6 (ontspannings)tips >

 

Knutselen, dansen en yoga

Tijdens de massages hoef je trouwens niet te piekeren over of je kind het wel naar z'n zin heeft, want de professionele nanny's doen alles om het kinderen naar hun zin te maken: van knutselen en dansen tot zelfs yogaën. Wel goed om te weten (mocht je halsoverkop tóch besluiten om te gaan): je mag je kind twee uur buiten je zicht laten; daarna moet je ‘m 30 minuten zelf entertainen voor je verder kunt.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
tips-verzachten-keelpijn

Vanaf het moment dat het eerste blad van de boom waait, weet je: keelpijn ligt op de loer. En omdat moeders nu eenmaal nooit ziek zijn (of nou ja, nooit ziek kúnnen zijn), hebben we wat tips om de boel te verzachten. 

Met dank aan Styletoday.

 

1. Drop

Win-winsituatie voor de zoetekauw. Het is namelijk bewezen dat drop de pijn verzacht én die irritante kriebels in de luchtwegen vermindert.

 

2. Salie

Wordt al eeuwenlang gebruikt om ontstekingen te verhelpen en om pijn te verzachten. Tip: voeg wat gedroogde salie toe aan een mok heet water of aan een kom kippensoep. Ben je zo weer opgelapt.

 

3. Banaan

Hoe een banaan helpt tegen de keelpijn? Simpel: een banaan zit vol vitamine C, wat weer helpt tegen verkoudheid en vooral tegen de pijn in je keel. Ook lekker is om de banaan bevroren te eten.

 

Lees ook
Onderzoek: hierdoor eet jouw kind voortaan wel alle groenten op >

 

4. Gekookte kool

Deze groentesoort zit vol met antioxidanten. Extra tip: kook 'm met olijfolie om al je ontstekingskansen te verlagen.

 

5. Gekookte wortelen

Het maakt niet uit hoe je ze eet - gebakken, gestoomd of geroosterd, maar wortelen helpen je vitamine A binnen te krijgen. Ook zitten ze vol met natuurlijke pigmenten die je huid een oppepper geven.

 

6. Thee

Maak voor jezelf een pot thee met gember, kamille of honing en plof met een deken op de bank zodra je kinderen naar de oppas of naar school zijn. En laat het huishouden lekker voor wat het is.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >