Treed in de voetsporen van de kabouters en geniet ondertussen van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Dit zijn de leukste kabouterpaden in Noord-Brabant.
Lees verder onder de advertentie
Wat is een kabouterpad?
Door heel Nederland zijn verschillende kabouterpaden uitgezet: routes waarbij kinderen houten beeldjes van kabouters volgen en ondertussen verschillende opdrachten uitvoeren.
Lees verder onder de advertentie
Bij de meeste wandelingen krijgen kinderen een rode puntmuts en een knapzak met wat lekkers en een pakje drinken. Ook kunnen de wangen natuurlijk rood geschminkt worden, zodat ze er zelf ook uit zien als een echte kabouter. Bij het pakket zit ook een kabouterboek, waar ouders of begeleiders verhalen uit kunnen voorlezen tijdens de route.
De kabouterpaden zijn geschikt voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud en variëren in lengte van 500 tot 1500 meter.
Ga je een paar dagen naar Noord-Brabant en ben je op zoek naar een leuke wandeling voor het hele gezin? Dan zijn dit daar de leukste kabouterpaden.
Landgoed Lievensberg – Bergen op Zoom
Tien grote houten paddenstoelen vormen samen het Kabouterpad bij Landgoed Lievenberg, vlakbij hotel Stayokay in Bergen op Zoom. Voor acht euro huur je een knapzak met puntmutsen, een routebeschrijving, spelletjes, materialen en instructies. Alle deelnemers krijgen na afloop van de wandeling, die 1200 meter lang is, een leuk aandenken. Let op: de knapzak huur je bij Klimbos Brabantse Wal.
Lees verder onder de advertentie
Adres startpunt: Boslustweg 1, Bergen op Zoom
Boswachterij Sint Anthonis – Sint Anthonis
Deze kabouterwandeling is 1 kilometer lang en begint en eindigt bij restaurant De Heksenboom. Daar kun je dus even bijkomen als alle kaboutersporen zijn gevonden (de route duurt ca. 1,5 uur). Wist je trouwens dat deze bossen tot de leukste natuurpunten van Nederland horen?
Kabouter Daantje Den wijst je de weg langs de kabouterroute door het Mastbos, vlakbij Breda. De route is 1,5 km lang en onderweg kom je 25 gekleurde kabouters tegen. Bij restaurant De Boschwachter kun je een kaboutermuts afhalen en een kabouterarrangement boeken, met een drankje en een echte kabouterpannenkoek: smullen maar!
Lees verder onder de advertentie
Adres startpunt: Huisdreef 4, Breda
Natuurcentrum De Maashorst – Nistelrode
Volg de groene paaltjes en vind alle kabouters in het bos. Deze wandeling kan je het hele jaar door doen, want van de kaboutermap bestaan vier versies: voor de lente, zomer, herfst en winter. Oh, en er is bij dit natuurcentrum trouwens nog veel meer leuks te doen, zoals een boskaartenspel en een kleurentocht.
Lees verder onder de advertentie
Adres startpunt: Erenakkerstraat 5, Nistelrode
Natuurpoort TerSpegelt – Eersel
Het Kabouterpad in Eersel hoort bij Natuurpoort TerSpegelt, één van de vele Brabantse Natuurpoorten (startpunten) die als startpunt dienen om de natuur in te gaan. Je herkent de Natuurpoorten aan een 4 meter hoge sleutel. De opdrachten bij dit Kabouterpad wisselen per seizoen en na afloop kun je lekker drinken bij restaurant De Keizer.
Lees verder onder de advertentie
Let op: de knapzak kun je huren bij de receptie van Recreatiepark TerSpegelt.
Als werk onverwacht roet in het ouderschap gooit, moet je soms creatief zijn. Zo ook Carolien, die last-minute een oppas moest regelen voor haar dochter Saartje. Haar vriendin Melia bood hulp aan — met als resultaat een middag die niemand snel zou vergeten.
We kennen haar allemaal. Die ene moeder die haar halve inboedel inpakt alsof ze op wereldreis gaat in plaats van een weekje vakantie naar de camping in Frankrijk.
De zomervakantie: zes weken vol quality time, ijsjes, knutselprojecten en gezellige uitjes. In theorie. En voor sommige moeders pakt het ook vast zo uit…
Bernike (29) is getrouwd met Ruben (31) en moeder van een dochter (0). In haar columns schrijft ze scherp, geestig en met zelfspot over de realiteit van het jonge ouderschap – waarbij ze oog heeft voor het absurde in het alledaagse.