Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent voor velen: goede voornemens. New year, new me. Elk jaar trappen we er massaal in: de (onhaalbare) nieuwe doelen. Dit nieuwe jaar worden we een ander mens! Of toch niet?
Lees verder onder de advertentie
We weten allemaal hoe het gaat. Drie keer per week naar de sportschool, gezond eten, afvallen, meer bewegen, meer buiten zijn, minder op je telefoon: stuk voor stuk goede voornemens, maar als het in december niet lukte, gaat januari daar waarschijnlijk weinig verschil in brengen. Welk sterrenbeeld haalt februari niet eens en wie hangt al op 2 januari alweer in de snackbar? Je leest het hier.
Ram begint het jaar vol energie en motivatie. “Ik ga elke dag sporten en suikervrij eten!” klinkt het met overtuiging. Maar twee weken later is het enige wat de Ram nog tilt geen zware gewichten, maar een Oreo, om het in hun mond te stoppen. Want eerlijk is eerlijk: geduld is niet hun sterkste kant, en als het resultaat te lang op zich laat wachten, wordt het hele plan gewoon afgeschoten. Laat maar.
Lees verder onder de advertentie
Tweelingen (21 mei – 20 juni)
Tweelingen maken een lijst met 36 goede voornemens. Vegan eten, niet meer snoepen, elke ochtend mediteren, dagelijks 10.000 stappen zetten, een nieuwe taal leren… Het klinkt ambitieus, maar de chaos wint het. Tegen de tijd dat ze hun vegan-Instagrammable-bordje klaar hebben, hebben ze alweer zin in pizza en zijn ze vergeten welke taal ze eigenlijk zouden leren.
Lees verder onder de advertentie
Leeuw (23 juli – 22 augustus)
Leeuw roept het hardst: “Dit jaar wordt mijn jaar!” en deelt vol goede moed en met veel bombarie hun goede voornemens op alle socials. Maar als de likes opdrogen en de interesse van anderen verwatert en niemand meer vraagt hoe het met hun fitnessdoelen gaat, verdwijnt ook hun motivatie. “Ach, ik was toch al fabulous“, zeggen ze, met een glas prosecco in de hand.
Maagd is de planner van de sterrenbeelden. “Om 7:00 opstaan, 30 minuten yoga, een groen smoothie-ontbijt en meditatie om 8:00.” Zo moet en zal de dag vanaf 1 januari beginnen. Klinkt perfect, toch? Tot ze door één verstoring van hun schema compleet de weg kwijtraken. Want flexibel zijn? Nope, dat zit niet in hun natuur.
Lees verder onder de advertentie
Steenbok (22 december – 19 januari)
Steenbok begint het jaar serieus en gedisciplineerd. “Ik ga dit jaar écht sparen”, zeggen ze streng tegen zichzelf. Maar wanneer ze een gloednieuwe gadget of prachtige designerjas zien, verandert hun mantra vliegensvlug in: “Het is een investering.” En weg is dat spaargeld. Ach, je leeft maar één keer.
Lees verder onder de advertentie
Waterman (20 januari – 18 februari)
Waterman heeft er een handje van om de meest onrealistische voornemens te bedenken. En dan hebben we het niet over elke dag naar de sportschool gaan, maar nog veel groter. In de trant van: “Ik ga de wereld veranderen.” Maar na drie brainstormsessies en een half geschreven manifest, hebben ze alweer een nieuw idee. Alles is mogelijk voor Waterman, behalve focussen.
Lees verder onder de advertentie
Wie herken jij hier meteen in? Of zit je stiekem hoofdschuddend jezelf uit te lachen, omdat het zo herkenbaar is? Goede voornemens of niet, het belangrijkste is dat je het nieuwe jaar begint met een lach (en een beetje zelfspot). Gelukkig nieuwjaar!
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.