Een sinterklaasfeest zonder bergen nieuw speelgoed in huis te halen? Kan gewoon! Maak kennis met de Recyclepiet. Het maak het zetten van de schoen niet alleen leuker, maar ook een stuk bewuster.
Lees verder onder de advertentie
Met de Recyclepiet – een tip uit het groene lifestyleboek NIKS NIEUWS – geef je een duurzame draai aan het sinterklaasfeest die zowel kinderen als ouders blij maakt. En geloof ons: deze tip wil je echt gebruiken voor de Sint weer naar Spanje vertrekt.
Lees verder onder de advertentie
Recyclepiet: zo werkt het?
Het idee is simpel en briljant. Samen met je kind speur je door de speelgoedmanden- en kasten. Zoek speelgoed uit waar al weken (of maanden) niet naar is omgekeken. Die ene puzzel die je kind inmiddels uit zijn of haar hoofd kent, dat luide, toeterende autootje, het knuffeltje dat nu echt wel met pensioen mag en ga zo maar door. Verzamel het en zet het bij de schoen. Recyclepiet zorgt ervoor dat het speelgoed wordt opgehaald en maakt andere kinderen er weer blij mee.
Maar dat is nog niet alles, want terwijl het speelgoed een nieuw thuis vindt, kan er zomaar iets terugkomen in de schoen: een klein of nuttig cadeautje, een briefje of een lief bedankje van Recyclepiet zelf. Spanning en sinterklaasmagie gegarandeerd!
Geïnspireerde lezer
Saskia Sampimon-Versneij, auteur van het duurzame lifestyle boek NIKS NIEUWS deelde een Instagrampost over de tip uit haar boek. Een lezer raakte namelijk zo geïnspireerd door de tip, dat zij ermee aan de slag ging. “Een dikke shoutout naar Marja Treep die deze box en foto’s maakte”, aldus Saskia over het prachtige knutselwerk (zie hieronder). Hoe leuk!
Naast de Recyclepiet-box waar het verzamelde speelgoed in kan worden verzameld bij de schoen, deelt Saskia ook het zelfverzonnen gedicht van Marja die bij dit slimme idee hoort:
Hoi, je kent me misschien niet, maar ik ben de enige echte Recyclepiet.
Mag ik wat van jouw speelgoed in een andere schoen doen? Dat waar je toch niet meer mee speelt. Zelfs niet als je je zo ontzettend, ontiegelijk, allerbarstes kapot verveelt.
Als jij dat speelgoed met mij deelt, zorg ik dat een ander kindje er weer mee speelt.
Misschien dat je kan kiezen voor iets met een mega-irritant geluid, maar zelluf weten – het maakt papa en mama vast niks uit.
En dan krijg jij ook weer wat van mij. Misschien zelfs wat een ander kindje weg ging doen. Prop ik dat gewoon weer in jouw schoen.
En dan is hij blij, zij blij, jij blij, wij blij, de hele wereld blij, zelfs de hele aarde blij, alle sterren blij.
Iedereen blij zoals je ziet. En dat allemaal omdat jij zo lief wilde delen met mij, de Recyclepiet.
Het maakt delen leuk: Kinderen leren op een speelse manier om te delen en ervaren hoe fijn het is om iets goeds te doen voor een ander.
Minder chaos in huis: Tijd om afscheid te nemen van die speelgoedberg die je woonkamer langzaam overneemt. Hallo, ademruimte!
Magisch spannend: Voor kinderen is het net zo bijzonder om iets weg te geven als om iets te krijgen. Een bezoek van Recyclepiet maakt het extra speciaal.
Goed voor de planeet: Oud speelgoed krijgt een tweede leven. Dat betekent minder verspilling én minder afval.
Durf jij het aan om iets nieuws te proberen deze sinterklaasperiode? Recyclepiet staat al te trappelen!
Drie leuke zonen, een huis aan de Loosdrechtse Plassen en allebei een goedlopende carrière: het leven van Kim Kötter en Jaap Reesema lijkt het perfecte plaatje. “Mensen zien alleen dat alles klopt, maar dat is omdat wij keihard werken.”
Als haar dochter model wil worden, denkt Malou een buitenkansje te hebben als een bekende van de tennisclub aanbiedt om voor een prikkie foto’s te maken. Maar wat aantreft in de ‘studio’ van ‘de fotograaf’ tart elke verwachting…
Het zou een magische vakantie op een Disney-cruiseschip op zee worden. Een cruise vol glitters, Mickey Mouse en zonsondergangen. Maar voor één gezin werd het een moment om nooit te vergeten. En niet om de reden die ze hadden gehoopt.
Ze had zo’n zin in haar welverdiende vakantie met haar gezin. Niet te ver weg, met de auto naar de camping in Frankrijk. Karlijn had alles tot in de puntjes voorbereid en iedereen was er klaar voor. De aankomst op hun vakantiebestemming verliep ietsje anders. Ze kregen ongewenst bezoek van een nest vliegende mieren.
Samen onder de dekens kruipen, de dag nabespreken en lekker dicht tegen elkaar aan in slaap vallen: jarenlang hét romantische ideaalbeeld van samenwonen. Maar uit recent onderzoek blijkt dat de realiteit voor veel stellen anders is. Sterker nog: apart slapen is helemaal geen taboe meer. En dat is misschien wel beter voor je nachtrust én […]