De mother’s blessing is een steeds populairder alternatief voor de babyshower. Het woord zegt het al: bij de mother’s blessing draait het om het zegenen van de moeder. Terwijl bij een babyshower vooral de baby centraal staat, gaat deze dag om de zwangere vrouw.
Tijdens de zegening van de moeder wordt in select vrouwelijk gezelschap gevierd dat er een baby op komst is, maar ook de moeder wordt verwend en verzorgd. Alles staat in teken van haar klaar te stomen voor de geboorte van het kind en moederschap. Want tijdens een zwangerschap is je lichaam niet alleen bezig met het creëren van nieuw leven, maar maak je ook de transitie naar het moederschap door.
Lees verder onder de advertentie
Welke voordelen heeft een mother’s blessing?
Hoewel de invulling van de babyshower per persoon verschillend kan zijn, heeft een babyshower vaak een wat grotere en commerciëlere invulling ten opzichte van de mother’s blessing. De blessing kan een bijzondere spirituele ervaring in je leven zijn. Het geeft je veel kracht voor het moederschap en de bevalling.
Lees verder onder de advertentie
Wat gebeurt er tijdens een mother’s blessing?
Een mother’s blessing bestaat uit diverse activiteiten om de moeder ultiem te laten ontspannen en het lichaam op de juiste manier voor te bereiden op de bevalling en het moederschap. De volgende activiteiten kun je doen tijdens een mother’s blessing:
De moeder verwennen
Leg de zwangere helemaal in de watten. Denk hierbij aan heerlijke wellness activeiten zoals massages of een magnesium voetenbad.
Vrouwencirkel
Ga met zijn allen in een kring zetten en deel wijsheden, mooie momenten en positieve verhalen over de zwangerschap, de bevalling en het moederschap.
Eten
Waar bij een babyshower vaak mierzoete gebakjes op tafel staan, wordt er nu gekozen voor gezonde en voedende producten. Deze voeden het lichaam van binnenuit en geven kracht.
Creatief zijn
Wees samen creatief, maak bijvoorbeeld een gezamelijke bloemenkrans om de vrouwelijke schoonheid te vieren. Versier de ruimte met geboorteslingers met mooie teksten of tekeningen of maak een ketting voor de aanstaande moeder
Ontspannende activiteiten
Een yogales, klankschaalsessie of meditatie is perfect voor (mentale) ontspanning.
Aandacht voor de buik
De groeiende buik is een teken van de komst van het nieuwe leven. Je kan henna gebruiken om de buik mooi te versieren of een natuurlijke olie om de buik in te smeren. Wees lief voor de buik.
Geboortealtaar
Iedere vrouw kan iets kleins meenemen of maken tijdens de blessing voor het geboortealtaar. Denk aan kleine (edel)stenen of briefjes met krachtige boodschappen die de aanstaande moeder tijdens de bevalling kan lezen of gebruiken om kracht uit te putten.
En het belangrijkste geniet vooral tijdens de mother’s blessing!
Bron:Dalalou
Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.