Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Chantal (35) die een dure winterjas kocht voor haar dochter.
Lees verder onder de advertentie
Grootste miskoop
Wie: Chantal (35) Wat: Winterjas Kosten: 239 euro
“Ieder jaar ga ik aan het begin van de herfst een middag shoppen met mijn twaalfjarige dochter. Dit keer was de missie: de perfecte winterjas. Ik wilde voor Sophie iets warms, iets wat lang mee zou gaan, en ja, ook iets wat ze écht leuk vond. Want met een puber van twaalf is dat laatste niet vanzelfsprekend.
Lees verder onder de advertentie
De perfecte winterjas
Dus op een zaterdagmiddag gingen we samen de stad in en kamden we de winkels uit. Bij iedere winterjas die ik uit het rek trok was het: ‘Nee, niet mijn stijl’. Of: ‘Deze zit stom.’ Maar toen zag ze hem: een prachtige lange winterjas, warm, in een trendy beige kleur. ‘Deze wil ik!’, zei ze meteen. En eerlijk, ik vond hem ook geweldig.
Lees verder onder de advertentie
In eerste instantie schrok ik wel van het prijskaartje. 239 euro is een behoorlijke smak geld. Maar toen dacht ik: dit is een investering. Een jas voor minstens twee winters. Bovendien was haar enthousiasme aanstekelijk. Ik wilde haar blij maken, dus uiteindelijk trok ik mijn pinpas.
Ineens was het over
De eerste weken droeg ze hem overal. Naar school, naar hockeytraining, zelfs als het helemaal niet koud was trok ze hem aan. Yes, dacht ik, dat was een goede keuze. Maar toen ineens was het over.
Het begon met een achteloos ‘Hij zit niet zo lekker.’ Daarna volgde een veelzeggend ‘Ik weet niet, hij is niet meer zo leuk.’ En uiteindelijk zei ze: ‘Mam, ik wil hem eigenlijk niet meer dragen.’ Ik wist niet wat ik hoorde en snapte er niets van.
Ik probeerde te achterhalen of er een reden was. Had iemand een lelijke opmerking gemaakt, was ze uitgelachen. Ik begreep het gewoon niet. Maar ik kwam er niet achter. ‘Je vond hem zo mooi’, zei ik. ‘Ja, maar nu niet meer’, zei ze schouderophalend en daarmee was de kous af.
Ik belde de winkel nog, maar een jas ruilen nadat je hem drie weken hebt gedragen kan natuurlijk niet meer. Dus nu hangt die jas in de gang en loopt ze rond in een oude hoodie. ‘Iedereen draagt dit, mam’, zegt ze dan.
Ik weet niet wat me meer irriteert: dat ze zo nonchalant over die jas doet, of dat ik me er zó door laat opnaaien. Want ik begrijp ergens wel dat ze twaalf is en haar smaak verandert. Maar 239 euro! Dat is een bedrag waar je niet zomaar luchtig over doet, toch?
Een nieuwe jas kopen doe ik niet. Dat gaat me echt te ver. Maar ik wil ook niet dat ze straks met een longontsteking thuiskomt, omdat ze koppig in een trui blijft lopen. Hoe los je zoiets op? Want boos worden werkt niet, en toegeven voelt fout. Misschien moet ik die jas gewoon op Vinted zetten en me erbij neerleggen, want een strijd aangaan met een puber is volgens mij nooit een goed idee.”
Drie leuke zonen, een huis aan de Loosdrechtse Plassen en allebei een goedlopende carrière: het leven van Kim Kötter en Jaap Reesema lijkt het perfecte plaatje. “Mensen zien alleen dat alles klopt, maar dat is omdat wij keihard werken.”
Als haar dochter model wil worden, denkt Malou een buitenkansje te hebben als een bekende van de tennisclub aanbiedt om voor een prikkie foto’s te maken. Maar wat aantreft in de ‘studio’ van ‘de fotograaf’ tart elke verwachting…
Het zou een magische vakantie op een Disney-cruiseschip op zee worden. Een cruise vol glitters, Mickey Mouse en zonsondergangen. Maar voor één gezin werd het een moment om nooit te vergeten. En niet om de reden die ze hadden gehoopt.
Ze had zo’n zin in haar welverdiende vakantie met haar gezin. Niet te ver weg, met de auto naar de camping in Frankrijk. Karlijn had alles tot in de puntjes voorbereid en iedereen was er klaar voor. De aankomst op hun vakantiebestemming verliep ietsje anders. Ze kregen ongewenst bezoek van een nest vliegende mieren.
Samen onder de dekens kruipen, de dag nabespreken en lekker dicht tegen elkaar aan in slaap vallen: jarenlang hét romantische ideaalbeeld van samenwonen. Maar uit recent onderzoek blijkt dat de realiteit voor veel stellen anders is. Sterker nog: apart slapen is helemaal geen taboe meer. En dat is misschien wel beter voor je nachtrust én […]