Op de uitzetlijst staan standaard hydrofiele luiers en als je slim bent, sla je er een grote voorraad van in. Want ze zijn niet alleen heerlijk zacht voor de gevoelige huid van je baby, maar ook op al déze manieren te gebruiken.
Lees verder onder de advertentie
Als je zwanger bent en de lijst ziet van wat je allemaal moet aanschaffen, is de kans groot dat het je gaat duizelen. Misschien vraag je je af wat er met sommige dingen, zoals hydrofiele luiers, bedoeld wordt. Gelukkig ben je niet de enige. Wij leggen ’t je uit:
Een hydrofiele luier is eigenlijk de naam die vroeger vooral gebruikt werd. Tegenwoordig noem je het een hydrofiele doek – want heel simpel, dat is het: een doek. Hij is gemaakt van fijn geweven katoen of bamboe en neemt veel vocht op. Bovendien droogt hij lekker snel, omdat hij zo dun is.
Een hydrofiele luier kun je op allerlei verschillende manieren gebruiken. Een kleine greep uit de mogelijkheden:
Lees verder onder de advertentie
Luier
Tegenwoordig wordt een hydrofiele luier, ondanks zijn naam, niet vaak meer gebruikt als luier. Toch kun je dat wel doen, net als vroeger – scheelt een hoop wegwerpluiers.
Spuugdoek
De eerste paar maanden geeft je baby regelmatig wat melk terug, bijvoorbeeld bij een boertje. Wel zo fijn als het niet op je kleding terecht komt, dus gooi een hydrofiele luier op je schouder en je vangt de boel mooi op.
Poetsdoek
Begint je baby aan z’n eerste hapjes? Of laat je dreumes zijn melkfles of -beker op de vloer vallen? Hallo hydrofiel: even poetsen en de boel is weer schoon.
Slabbetje
Over eten gesproken: als je nog geen slabbetjes in huis hebt of die zitten nét in de was als je kind aan z’n oefenhapjes begint, dan trek je een hydrofiel uit de kast en houd je zijn nieuwe outfit (redelijk) schoon.
Lees verder onder de advertentie
Handdoek
Na een badje of douchebeurt wikkel je je kind in een hydrofiele luier en leg je hem op de commode of bed om af te drogen. En dat laatste kun je ook perfect doen met een hydrofiel: ze zijn lekker zacht en dun, waardoor je heel handig alle plooitjes droog kunt maken.
Verschonen
Hydrofiele doeken zijn lekker licht en daarom perfect voor onderweg. Zorg dat je er altijd één of twee in je handtas hebt zitten, zodat je altijd een schone ondergrond hebt om je kind te verschonen.
Lakentje
Ook in de zomer biedt een hydrofiel uitkomst als je een blokje om gaat met de kinderwagen. Een deken is te warm, maar een hydrofiel geeft je baby net een fijne bescherming om een dutje te doen.
Vergeet ‘m ook niet te leggen onder het hoofd van je baby, zodat een onverwacht spuugje opgevangen wordt.
Lees verder onder de advertentie
Inbakerdoek
Sommige pasgeboren baby’s zwaaien met hun armpjes en beentjes, waardoor ze zichzelf wakker maken of houden. Door hem in te bakeren kun je hem een veilig en geborgen gevoel geven. Daar heb je speciale inbakerdoeken voor, maar ook een hydrofiel doet de trick.
Hydrofiele luiers bestaan in allerlei maten en met allerlei leuke prints. Moet je ze nog aanschaffen of wil je je voorraad aanvullen? Dit zijn de leukste modellen op een rij.
Dieren
Lees verder onder de advertentie
Olifanten, zeehonden, leeuwen: is je kindje eenmaal wat ouder, dan kijkt-ie na het badderen z’n ogen uit met deze fijne hydrofielen van Meyco. Kun jij ‘m mooi even rustig afdrogen.
– 100% Katoen – 70 x 70 cm – Geschikt in de droger
Ga voor het leuke printje met autootjes of de blauwe doek met zwarte driehoekjes en cirkels. Liever een rustige effen doek, dan gris je de gele uit de kast.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.