Heeft je baby het kruipen ontdekt? Dan is het hoog tijd om je huis kidsproof te maken. Een traphekje is daarbij onmisbaar. Wij zochten alvast een aantal goede traphekjes voor je uit.
Lees verder onder de advertentie
Benieuwd waar je op moet letten als je een traphekje gaat aanschaffen? Dit zijn een aantal fijne tips.
Lees verder onder de advertentie
Praxis
Lees verder onder de advertentie
Het maakt niet uit hoe breed je trapopening is, want dit witte traphek is in breedte verstelbaar van 62 tot maar liefst 106,5 centimeter. En met een hoogte van 75 cm heb je geen zorgen dat je kind erover heen kan klimmen.
– Gemaakt van duurzaam metaal – Opent in beide richtingen – Te gebruiken tot 24 maanden
Open het traphek met één hand en duw ‘m desnoods dicht met je billen, want het systeem wordt automatisch vergrendeld. Bovendien is dit traphek multifunctioneel: je kunt ‘m ook gebruiken als kamerverdeler, box of als stevige omheining van je (open) haard.
– Bestaat uit drie panelen – Metalen, stevige constructie – Opent in beide richtingen
Wil je niet dat het traphekje zichtbaar is als je ‘m niet gebruikt? Dit model van BabyDan vouwt zich met één druk op de knop als een harmonica op. Ook handig als je een smalle trap hebt met weinig ruimte.
– Gemakkelijk te installeren – 100% PVC vrij – 72,5 cm hoog
Soms wil het oog ook wat: dit houten, Scandinavische traphek staat net wat chiquer. Hij is gemaakt van robuust hout en traploos verstelbaar van 71 t/m 102 cm.
– Antraciet gekleurd – Met één hand te bedienen – Geschikt voor montage op houten, metalen of stenen ondergrond
Heb je nou een aanstaande bergbeklimmer in huis, dan ga je voor zekerheid met dit extra hoge traphekje van 104 centimeter. Houd er wel rekening mee dat hij niet automatisch sluit, dus altijd even zelf controleren.
– Geschikt voor montage in de deurpost – Opent in twee bewegingen – Eenvoudig te monteren
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.