Twee geloven op een kussen: ‘Soms vind ik het jammer dat mijn man niet gelooft’

27.10.2021 07:22
christelijk geloof atheïst stel Beeld: Unsplash

Sjoukje (38) is getrouwd met Cetin. Ze hebben een dochter van 5 en een zoon van 3. Sjoukje is christelijk, haar man gelooft niet. ‘Ik hoop dat hij God leert kennen.’

“Ik ben gelovig opgevoed en heb altijd gedacht dat ik met een christelijke man zou trouwen. Cetin is atheïst. Ik ontmoette hem vijftien jaar geleden in Turkije, hij was mijn duikinstructeur. Een vakantieliefde, dacht ik. Leuk, maar die zie ik nooit meer. Dat pakte anders uit. We hielden contact. Hij voelde vertrouwd, als thuiskomen. Dertien jaar geleden verhuisde hij voor mij naar Nederland.
 

‘Mijn geloof is belangrijk’

Mijn geloof is belangrijk. Ik lees de bijbel en ga naar de kerk, maar bovenal probeer ik een goed christen te zijn. ’s Avonds voor het eten ga ik voor in het gebed. Dan pak ik Cetins hand en vraag ik om gezondheid, rust en zegening voor ons gezin. Omdat ik Gods zegen over ons huwelijk belangrijk vind, wilde ik een kerkelijke ceremonie. De dominee vond het goed. Ik legde mijn gelofte af aan mijn man, ten overstaan van God, terwijl hij de gelofte aflegde aan mij, met onze families en vrienden als getuigen. 1 Korintiërs 13 werd voorgelezen, mijn favoriete bijbelstuk over de liefde. Onze kinderen zijn gedoopt. Ik voed ze christelijk op. Van hun vader leren ze weer andere belangrijke dingen, zoals respect hebben voor ouderen.
 

Meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram.

 

Dankbaar

We willen onze zoon en dochter laten zien dat ze het verschil kunnen maken in deze wereld, dat ze goed kunnen doen voor een ander. En dat ze dankbaar mogen zijn voor wat ze hebben. Ik bid met mijn dochter voordat ze gaat slapen. Dan vertelt ze waarvoor ze dankbaar is. Dat nieuwe vriendinnetje bijvoorbeeld, met wie ze zo leuk speelt. Als mijn zoon ouder is ga ik dat ook met hem doen.
 

‘Ik geloof genoeg voor ons beiden’

Cetin en ik delen dezelfde normen en waarden, maar soms vind ik het jammer dat hij niet gelooft. Dan zie ik in de kerk allemaal gezinnen en zou ik het best gezellig vinden als Cetin naast mij zat. Maar het is zoals het is. Ik zeg altijd: Cetin gelooft nog niet. Ik hoop dat hij God leert kennen, zodat hij weet dat er meer is, dat hij dezelfde hoop mag hebben. Dat het leven niet eindig is, dat het ergens toe dient, een hoger doel heeft. Aan de andere kant: ik geloof genoeg voor ons beiden. God heeft een plan voor ons. Dat weet ik zeker.”
 

Dit verhaal heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Lees ook
Deze vrouwen houden nóg meer van hun man sinds hij vader is >